fbpx
Caută

Ce a însemnat anul 2017 pentru LEADERS – de la #ieșidinbulă la o comunitate puternică

Pentru LEADERS, anul 2017 a stat sub semnul #ieșidinbulă. Am ieșit din zona de confort, am început lucruri noi, am schimbat programele, ne-am testat limitele. Dincolo de un raport de activitate oficial, simțim nevoia unei altfel de recapitulări al turului de forță din acest an.

În luna ianuarie, am inițiat campania online #ieșidinbulă, campanie de promovarea a spiritului civic care a devenit hashtag și stare de spirit. Fundația LEADERS a vrut să unească lumile deconectate ale societății noastre, „bulele” care nu se întâlnesc și nu găsesc dialog: bula celor cărora le pasă mereu și bula celor cărora nu le pasă niciodată. În online, au sprijinit campania LEADERS Vintilă Mihăilescu – antropolog, Mona Dîrțu – jurnalist, Cristina Bazavan – jurnalist și blogger, Ana-Maria Brânză – scrimer, Adrian Despot – solist Vița de Vie, Melania Medeleanu – Magicamp.

“Leapșa” noastră pe Facebok a fost preluată de sute de oameni, mesajele sub #ieșidinbulă au fost distribuite de sute de ori și reach-ul a fost de zeci de mii de oameni.

Plecând de la acest impact, am vrut să ducem ideea mai departe, promovând oamenii care nu doar vorbesc, ci și fac lucruri. Oamenii de acțiune, îndrăzneți și vizionari, care au curajul să iasă din bulă și să aducă un milimetru de bine în jur. Pentru asta, aveam nevoie de un loc care să adune toate aceste povești și alte resurse de leadership, astfel că Fundația LEADERS a lansat tot în acest an platforma media www.leaders.ro/newsfeed, un loc ce ne dorim să devină cea mai importantă resursă de leadership pentru România.

Interesul pentru articolele de pe platformă, pentru opiniile contributorilor variați și inspirați ne-a luat și pe noi prin surprindere. De aceea, la anul, NEWSFEED va fi un pivot important în campaniile fundației.

Programele LEADERS au căpătat personalitate distinctă și un parcurs firesc, pe vârste și etape de dezvoltare, punctat de cele trei cerificări în leadership: Explore, Experience și Challenge. În primul nivel, am gândit și inițiat cel mai complex program de educație non-formală și leadership pentru liceeni din România: LEADERS Explore pentru liceeni a ajuns în 10 comunități din țară, a format timp de 9 luni 250 de elevi și a lăsat în comunitățile respective 23 de proiecte sociale de impact, gândite și puse în practică de liceeni.

Exploris este un joc elaborat și implementat de talentații traineri LEADERS.

Tot în cadrul programului pentru liceeni am lansat Exploris, primul joc de educație civică pentru tineri, punctul de la care trainerii noștri au pornit pentru a-i pregăti pe participanți pentru proiectele sociale în comunitate, o altă noutate absolută a programelor de educație non-formală.

Școala de vară a fost o experiență de neuitat pentru 30 de absolvenți ai ultimei ediții a programului Leadership Autentic. Timp de 6 zile, au învățat de la cei mai buni cum să schimbe lucrurile în jur prin forțe proprii. Invitați inspiraționali au fost: Elena Calistru de la Funky Citizens, Claudiu Vrînceanu, fost secretar de stat și fost redactor-șef wall-street.ro, Maria Dermengiu, antreprenor, și Ana Sipciu de la Google România.

Acceleratorul de experiențe este un concept inovator definitoriu pentru etapa Experience, cea dedicată tinerilor între 19 și 25 de ani. Pe parcurs, ne-am dat seama că acest concept ne caracterizează ca ONG, fiind un spațiu controlat în care tinerii pot afla cine sunt, ce valori și talente au și pot afla, practic, la ce sunt buni cu adevărat. Tot în această etapă, am inițiat I work for my education, un mod ingenios prin care cei care doresc să intre în accelerator își pot plăti participarea în program, lucrând o lună la unul din partenerii noștri, orele transformându-se în finanțare pentru Experience.

Primul eveniment Cei care accelerează viitorul, organizat în vară, a vrut să aducă la un loc oamenii de acțiune ai unei generații: Claudiu Butacu de la EFdeN, Bogdan Micu, absolvent LEADERS, antreprenor și inițiator al aplicației inteligente Inspectorul Pădurii de la Ministerul Mediului, au fost cap de afiș.

Prima petrecere a comunității LEADERS în casă nouă.

Tot în cel de-al șaptesprezecelea an al fundației am coagulat o comunitate puternică. Din cei peste 23 000 de absolvenți ai programelor noastre am creat un nucleu ce va împărtăși experiențe fabuloase (am avut primul LEADERS Retreat pe yacht) și va avea inițiative prin care vor aduce schimbare. În urma primei petreceri din comunitate din luna noiembrie, s-a strâns o sumă de bani din care au putut fi hrăniți 150 de oameni nevoiași prin proiectul O masă caldă, inițiat tot de una din absolventele noastre.

Noi credem că a fost un an bun. Așa că privim cu încredere în viitor și-l provocăm pe 2018 să ne aducă satisfacții și mai mari, consolidare în proiecte și pasiune. Pentru a forma și educa sustenabil tinerii responsabili de mâine.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Email(Required)
Hidden
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.