Caută

Cei care ne susțin: “Dacă nu știi în ce port vrei să ajungi, niciun port nu este favorabil”

Oamenii au valori. Dar și companiile au valori sub care se aliniază și pe care le urmăresc în tot ceea ce fac. Îi cunoaștem pe câțiva dintre cei care cred cu putere în forța reformatoare a educației și care aleg să-și facă viitorul începând de azi, investind în tineri.

DE CE FAC ASTA?
Bogdana Diaconu, specialist în afaceri publice la Raiffeisen Bank, își amintește că totul a început cu un mail de la LEADERS în care i se propunea un proiect de educație non-formală și leadership pentru tineri. Tocmai se întorsese de la un curs asemănător și devenise conștientă de faptul că societatea noastră are nevoie de cât mai multe programe bine articulate de leadership. Și, deși Raiffeisen susținea la acea vreme, prioritar, programe de antreprenoriat pentru tineri, a decis să facă lobby pentru altceva. “Când am ajuns la prima voastră simulare de business la Brașov, m-ați cucerit total și am decis să susțin proiectul vostru în bancă. Văzând generațiile care au trecut prin programele LEADERS în ultimii 7 ani de când colaborăm, îmi dau seama că n-am greșit: sunteți unii dinte cei mai responsabili și de nădejde parteneri pe care îi avem”, spune Bogdana.

Pentru Sorina Donisa, CEO APT Resources & Services, investiția în educație înseamnă o contribuție pe termen lung la o schimbare pozitivă și de impact în societate. “Credem cu tărie că lumea poate fi un loc mai bun dacă fiecare om își identifică pasiunile și investește în dezvoltarea sa, pentru că în acest fel poate obține performanță. Iar, în final, de progresele și inovațiile din mediul business și social ne bucurăm noi toți,“ a subliniat aceasta.

Să formezi tineri care știu cine sunt, știu ce vor și au instrumentele pentru a-și pune ideile în practică este misiunea pe care ne-am asumat-o alături de partenerii noștri.

Programele LEADERS adună sub umbrela lor studenți din diverse domenii. Un sprijin constant al studenților la Medicină și Farmacie a fost A&D Pharma care și-a făcut o misiune din a construi punți între generații. “Cum poți să ceri fără să oferi? Cum poți să dorești rezultate mai bune, fără să contribui? Dacă ne așteptăm să avem tineri pregătiți, trebuie să facem un minim efort să-i îndrumăm și să-i ajutăm să înțeleagă din timp care ne sunt sunt așteptările”, a spus Ilona Lixandru, director de Resurse Umane la A&D Pharma.

Cea mai mare bucurie pentru noi este când reușim să mobilizăm parteneri la nivel local care să susțină proiectele noastre în comunitățile din care fac parte. Este și cazul HELLA România, cei care ne-au fost alături în programul LEADERS Explore pentru studenți Timișoara. “Educația este un domeniu de interes principal pentru noi. Aceasta joacă un rol important nu numai în formarea angajaților, ci și în viața lor dincolo de job; fie că sunt încă studenți, fie că au copii, formarea continuă, formală sau non-formală, și reprezintă un subiect de actualitate permanent în viețile lor. Prin urmare, și HELLA Romania dorește să se implice cât mai mult în astfel de proiecte și, desigur, programele de educație non-formală vin cu un plus – acela de a oferi o legătură cu viitorul angajator,” crede Mihaela Popa, Director de Resurse Umane la HELLA.

Pentru Liana Epure, director de Marketing și Comunicare la Star Storage, educația este motorul unei națiuni. “Dacă ne dorim o țară mai puternică, avem nevoie de oameni cu puterea de a schimba lucrurile. Avem nevoie de muzicieni care să ducă numele țării în afară, avem nevoie de sportivi care să se poată antrena și să revină acasă cu medalii, avem nevoie de tineri brilianți care să nu renunțe la visurile lor doar din lipsa fondurilor. Tinerii cu potențial au nevoie de îndrumare pentru a-și găsi vocația și a fi performanți în cariera pe care și-o aleg.

SCHIMBAREA DIN CEILALȚI
Să știi că ești parte din schimbare, individuală și colectivă, e o responsabilitate pe care partenerii noștri și-au asumat-o o dată ce ni s-au alăturat. “Seneca a spus: ‘Dacă nu știi în ce port vrei să ajungi, nici un vânt nu este favorabil.’ Susținând programele LEADERS, ne dorim și sperăm să fim pentru tineri sprijinul de care au nevoie pentru a descoperi ‚portul’ în care vor să ajungă,” spune cu convingere Sorina Donisa, CEO APT Resources & Services.

Schimbare și context favorabil de dezvoltare. Asta văd partenerii noștri în programele LEADERS. “Sunt convinsă că am creat contextul și le-am oferit elementele care să-i ajute în alegerile pe care le-au făcut”, spune și Ilona Lixandru de la A&D Pharma. Iar când aceste rezultatele devin cuantificabile prin transformarea lor din tineri nesiguri și fără perspective în tineri încrezători și dornici de autodepășire, rezultatul pe termen lung e speranța că România poate avea un viitor mai bun.

Pentru cei de la Star Storage, programele LEADERS înseamnă pentru tineri: “Încredere in sine, dorința de și mai multă cunoaștere, de evoluție, de a oferi valoare prin specializarea pe care și-au ales-o. Totodată, câștigă informații de valoare de la mentori cu experiență care pot deveni modele profesionale pentru ei.”

Și, de cele mai multe ori, programele de leadership reprezintă acele spații sigure în care tinerii au curajul să încerce, să riște. Să experimenteze, să îndrăznească. “Cred că în România avem de nevoie de oameni și organizații care să investească responsabil în dezvoltarea competențelor de leadership. Voi, LEADERS, ați creat acest cadru valoros prin care, dincolo de investiția în dezvoltarea unor abilități cheie pentru secolul în care trăim, oferiți tinerilor experiențe unice, curaj și inspirație,” spun cei de la APT.

În toată această ecuație, un element esențial ne leagă pe toți cei care credem că educația e răspunsul viitorului la toate întrebările din prezent. Bogdana Diaconu de la Raiffeisen Bank pune punctul pe “i”. “În societatea românească, există un deficit de încredere unii în alții. Ca să reclădim încrederea că putem face lucruri împreună și să creăm punți, este nevoie de lideri. Să aducem oamenii laolaltă. Eu am încredere că viitorul va fi mai bun. E important ca și cei din jur să aibă această încredere.”

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.