Despre lucrurile importante în viața de birou

Articol preluat din Newsletterul din data de 16 octombrie 2018

Multe companii, majoritatea din tehnologie, se străduiesc să creeze un mediu de lucru cât mai interesant: spații de relaxare, camere speciale dedicate jocurilor, o bucătărie dotată cu cea mai bună cafea, acces nelimitat la dulciuri, răcoritoare, fructe…..  ce altceva ți-ai mai putea dori?

Adevărul este că nu am întâlnit o persoană nemulțumită de job pentru că nu primește cafea de specialitate, nicio demisie nu este bazată pe faptul că nu s-au îmbunătățit jocurile din camera de relaxare și niciun angajat nu a devenit mai fidel companiei care are mobilier de designer sau o masă de biliard cu acces nelimitat.

Ceea ce va contribui la ancorarea tuturor la viziunea comună, la energia coordonată în același sens și indicatori de performanță așa cum ne dorim este mult mai soft, mai emoțional, ceva ce nu poate fi imediat cumpărat dar poate exista în biroul oricărei companii, indiferent de profit.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick din Marea Britanie au descoperit că persoanele care sunt fericite la locul de muncă sunt cu aproximativ 12% mai productive. Shawn Anchor, autorul programului The Happiness Advantage, a cuantificat beneficiile unei companii fericite – vânzările au crescut cu 37%, productivitatea cu 31%, iar acuratețea sarcinilor se îmbunătățește cu 19%.

Fără nicio excepție, există două lucruri pe care angajații le consideră importante și care pot determina cât sunt de fericiți și conectați cu jobul lor: viitorul lor și viitorul companiei.

Astfel,există patru subiecte importante mult mai importante decât utilitățile din birou care pot deveni conversații care vor  aduce împreună și vor crește semnificativ gradul de satisfacție la job: 1. direcția spre care se îndreaptă compania; 2. modul în care fiecare angajat prin responsabilitățile sale contribuie la direcția spre care se îndreaptă; 3. modul în care sunt abordate eșecurile și reușitele personale; 4. cum este văzut viitorul fiecărui angajat în companie.

Lucrurile importante pentru tine și colegii tăi nu sunt deloc dependente de un buget, nu presupun timp pentru organizare și nici aprobări interne. Iar ceea ce este cel mai frumos este că fiecare dintre noi, prin mici acțiuni, putem să contribuim la creșterea gradului de satisfacție la job al celorlalți.

Articole similare

Relația cu inovația

Cum este percepută inovația în mod diferit și ce așteptări poți să ai în calitate de lider de la oamenii din organizația ta

Tu ai răbdare să fii creativ?

Articol preluat din Newsletterul din data de 5 iunie 2018 Leadershipul și creativitatea/inovația sunt două concepte care se întâlnesc mereu. Conform studiilor peste 67% dintre procesele creative sunt atribuite comportamentelor

Generația care scrie viitorul joburilor

Articol preluat din Newsletterul din data de 7 august 2018 O preocupare constantă pe care o avem zilele acestea este să ne imaginăm cum va arăta piața muncii în viitor.

Inovația – rezultatul răbdării

Între 1482 și 1498, Leonardo da Vinci nu a avut parte de povești cu realizări mărețe, de descoperiri fantastice și idei care să fie apreciate, ba chiar din contră, cei