Search

HER WEBINARS SUMMER 2023 S-AU ÎNCHEIAT CU SUCCES

Sute de tinerx pasionați de tech au participat online în perioada 17-21 iulie la Her Webinars, un eveniment devenit tradiție pentru Her Time România și care aduce în fiecare an speakeri deosebiți pentru a vorbi comunității despre liderii de mâine. Tema de anul acesta, Women in Tech, a adus împreună șase femei experte în domeniul tehnologiei, ce lucrează la companii de top, precum Google sau Revolut.

Raluca Deaconu (Revolut) a vorbit despre Insights and Innovations în Marketing: totul de la statistici cu privire la femei în industria tech, ce înseamnă Marketing, limbajul vizual al unui brand și până la studii de caz pe campanii cunoscute la nivel global.

Ioana Cristescu și Valentina Goantă (Vreau să studiez în America) au continuat în a doua zi cu tema oportunităților de studii în domeniul tech în străinătate; acestea au împărtășit cunoștințe fresh despre studiile în America, respectiv Canada, și au dat detalii cu privire la experiența de studiu în domeniul STEM, obstacolele întâmpinate de studenții internaționali și sfaturi despre cum să construiești o aplicație de succes, pentru asigurarea admiterii la universitatea dorită.

Al treilea speaker, Ruxandra Cojocariu (Oracle) a vorbit despre rolurile non-tehnice și a abordat cu mult umor teme precum prezența unui “glass ceiling” în domeniul tech, resursele pe care le avem la dispoziție pentru a excela (mentori, cursuri online, internship-uri, etc.), dar și despre soft și hard skills (growth mindset, “can do” attitude, being tech-savvy etc.)

Ayesha Chishti (KANO Computing) și-a început webinarul cu o mini-scrisoare adresată tinerelor prin care le-a rugat să nu se lase doborâte de nedreptățile întâlnite pe parcursul carierei și să își urmeze visele, tema abordată de aceasta fiind ruperea barierelor existente pentru femei în domeniu. Ea a continuat apoi cu informații despre gender gap în această arie de lucru, dar și despre modalități de promovare a diversității și a incluziunii la locul de muncă.

Nu în ultimul rând, Raluca Tudor (Google) și-a împărtășit povestea de succes despre cum a ajuns să lucreze pentru o astfel de companie și a fost foarte deschisă în ceea ce privește parcursul ei, experiența sa de dinainte chiar de facultate și a oferit o multitudine de sfaturi tinerelor participante.

În perioada înscrierilor, cei interesați au fost rugați să lase întrebări pentru speakeri. O varietate de întrebări precum “Ce recomandați pentru un începător în domeniul tech?”, “Cum v-ați găsit vocația pentru acest domeniu?”, “Ce presupune domeniul Tech mai exact?” și-au găsit cu siguranță răspunsul pe perioada webinariilor, iar echipa Her Time este mândră să pună acești tinerx în contact cu persoane care le pot ghida calea.

Webinariile au fost înregistrate și pot fi urmărite integral pe canalul de YouTube al HerTime România.

Despre Her Time România

Lansată la începutul anului 2020 din dorința de a sprijini generațiile viitoare de femei, Her Time România este astăzi primul ONG din România care oferă oportunități gratuite de dezvoltare în leadership. HTR deține în prezent un portofoliu format din peste 10 evenimente organizate pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerxlor din țară, o comunitate formată din peste 15.000 de urmăritorx, prietenx și susținătorx.

Un eveniment realizat cu sprijinul partenerilor noștri: Fundația Leaders, Women in Tech Romania, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (LSAC), Uniunea Studenților din România și Vreau Să Studiez În America.

Contact: [email protected]

www.hertimeromania.com

Click aici pentru a susține organizația Her Time.

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google