Ionela Vârban, participant LEADERS Experience: „Sunt ca un puzzle alandala. Vreau să-mi pun piesele în ordine”

E din Giurgiu, are un simț civic ieșit din comun și a făcut voluntariat toată facultatea. A terminat Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS), secția Kinetoterapie, și e fascinată de oameni. Din toamnă, Ionela Vârban va începe un master, așa că și-a rezervat vara unei experiențe care să-i clarifice viitorii pași. „Vreau să ies din zona de confort, să trăiesc o experiență unică și să descopăr dacă pot începe propria afacere. Dar, cel mai mult, vreau să mă dezvolt ca om”, spune Ionela. În domeniul în care e specializată, teoria fără practică nu înseamnă nimic, așa că Ionela a căutat mult timp un program în care să facă lucruri concrete.

Așa a descoperit LEADERS Experience și acceleratorul de experiențe. Pentru a plăti costul programului, Ionela a ales varianta „I work for my education”. Mai exact, timp de o lună, opt ore pe zi, Ionela va lucra la boutique kebab-ul Calif, unul dintre partenerii Fundației LEADERS.
După o săptămână de acomodare, o întâlnim pe Ionela la restaurantul Calif Militari, îmbrăcată în uniforma Calif, cu o insignă pe care scrie „Azi învăț!” Se mișcă sigură pe ea prin bucătărie, prăjește falafel și curăță suprafețele cu zâmbetul pe buze. Colegii fac glume și o tratează ca pe o soră mai mică de care trebuie să aibă grijă. Și, deși e cald și are multă treabă de făcut, Ionela nu-și pierde nicio clipă seninătatea și buna dispoziție. Știe că fiecare oră lucrată aici o aduce mai aproape de acceleratorul de experiențe și de un nou început.

„Când e de muncă, nu avem timp de discuții, dar mai sunt momente în care glumim, vorbim lucruri de viață. Trece repede timpul, zilele trecute am stat fără să vreau peste program, de a venit șeful să mă dea afară, că e gata tura”, spune râzând, după ce abia am convins-o să ia o pauză. Ionela taie legume, prăjește cartofi și falafel (specialitatea ei), face salata tabouleh, umple recipientele celor care fac kebab cu ingredientele necesare. E responsabilă și hotărâtă și deja numără zilele până pe data de 16 august, data oficială la care începe programul LEADERS Experience.

Multă muncă și motivație pe măsură. Ionela crede că nimic valoros nu se poate obține fără efort.

Pasionată de desen, de lectură și de oameni, Ionela crede că nimic nu e întâmplător și spune că tot ce se întâmplă acum sub umbrela LEADERS o ajută să conecteze anumite lucruri și idei, să găsească sensul și logica unor aspecte ale realității pe care școala și experiențele de până acum nu au reușit să i le lămurească. “Acum mă simt ca un puzzle alandala, trebuie să-mi pună piesele în ordine. LEADERS e oportunitatea de care am nevoie” Și, investind în propria educație, simte că tabloul viitorului va fi complet și limpede.

Articole similare

Descoperă Industria Tech la Her Webinars Summer 2023

Her Time România este încântată să anunțe a șasea ediție a evenimentului bianual Her Webinars, “Her Webinars Summer Edition 2023”, un eveniment educațional ce se va desfășura în perioada 17-21