Leaders_Experience-2017

LEADERS pune tinerii la treabă în acceleratorul de experiențe!

Tinerilor li se cere experiență la angajare. Dar experiența se dobândește dacă ești angajat. LEADERS rezolvă acest paradox și lansează acceleratorul de experiențe, un concept revoluționar în educație leadership, în care 30 de participanți vor fi puși în situații reale de viață, timp de 6 luni, și vor dobândi competențe și abilități necesare pe piața muncii.

Un studiu din anul 2013 arată că 41% dintre studenții care abandonează facultatea o fac pentru că și-au ales greșit specializarea. Iar Strategia Națională pentru Dezvoltarea României 2013-2020 menționează faptul că programa de învățământ acoperă noțiuni teoretice vaste, dar nu oferă orientare vocațională/profesională și nici competențe adaptate cerințelor pieței muncii.

În programul LEADERS Experience, participanții au ocazia să descopere la ce sunt buni cu adevărat, ce talente și abilități au și să le pună în practică în situații concrete de viață: conduc afaceri pentru o zi sau au responsabilitatea unui proiect social real.

Adelina Maria, director de strategie LEADERS

Ne interesează ca cei 30 de tineri care vor fi acceptați în programul LEADERS Experience – accelerator pentru viața reală, să treacă de formalismul unui CV și să dezvolte, concret, competențe ce-i vor ajuta pe viitor. Pentru aceasta, vor fi puși în situații reale de business, vor lucra cu bani adevărați, clienți adevărați, target-uri adevărate; vor contribui, concret, la un proiect social ales de ei, încercând să schimbe lucrurile în societate; vor primi feedback imediat, astfel că vor desprinde și deprinde lecțiile care se impun imediat; le va fi monitorizat progresul pe o perioadă de 6 luni și vor intra într-o comunitate ce le va oferi oamenii și resursele necesare pentru a-și pune în practică visurile”, explică Adelina Maria, Strategic Director Fundația LEADERS.

Metodele de învățare sunt completate de inspirație de la lideri în domenii foarte diverse: Tibi Ușeriu – ultramaratonist, Cristina Bâtlan – fondatoare Musette și Florian Colceag – antrenorul de genii; mentorat și acces în comunitatea LEADERS care pune la dispoziție resurse și îndrumare pe termen lung. Credem foarte mult că atingere potențialului implică timp și efort susținut și căutăm oamenii care au aceeași viziune, dorință de implicare și responsabilitate.

Tiberiu Ușeriu, omul care și-a depășit limitele, este unul dintre invitații inspiraționali de la LEADERS Experience.

Pentru a acoperi costul programului Experience, tinerii sunt încurajați să se implice în proiecte de impact și să-ți susțină astfel educația. Costul real al programului Experience este de 1500 de euro. Jumătate din sumă este susținută de sponsorii noștri, iar pentru acoperirea celor 750 de euro, oferim mai multe variante de finanțare. Una dintre ele este progamul work&learn „I work for my education”, în care participanții selectați muncesc o perioadă determinată la unul dintre partenerii noștri (companii, organizarea unor evenimente de anvergură) și valoarea muncii lor se transformă în bani pentru a-și plăti participarea. Mai multe detalii, pe www.leaders.ro/experience.

Descoperă Industria Tech la Her Webinars Summer 2023

Her Time România este încântată să anunțe a șasea ediție a evenimentului bianual Her Webinars, “Her Webinars Summer Edition 2023”, un eveniment educațional ce se va desfășura în perioada 17-21