Caută

LEADERS pune tinerii la treabă în acceleratorul de experiențe!

Tinerilor li se cere experiență la angajare. Dar experiența se dobândește dacă ești angajat. LEADERS rezolvă acest paradox și lansează acceleratorul de experiențe, un concept revoluționar în educație leadership, în care 30 de participanți vor fi puși în situații reale de viață, timp de 6 luni, și vor dobândi competențe și abilități necesare pe piața muncii.

Un studiu din anul 2013 arată că 41% dintre studenții care abandonează facultatea o fac pentru că și-au ales greșit specializarea. Iar Strategia Națională pentru Dezvoltarea României 2013-2020 menționează faptul că programa de învățământ acoperă noțiuni teoretice vaste, dar nu oferă orientare vocațională/profesională și nici competențe adaptate cerințelor pieței muncii.

În programul LEADERS Experience, participanții au ocazia să descopere la ce sunt buni cu adevărat, ce talente și abilități au și să le pună în practică în situații concrete de viață: conduc afaceri pentru o zi sau au responsabilitatea unui proiect social real.

Adelina Maria, director de strategie LEADERS

Ne interesează ca cei 30 de tineri care vor fi acceptați în programul LEADERS Experience – accelerator pentru viața reală, să treacă de formalismul unui CV și să dezvolte, concret, competențe ce-i vor ajuta pe viitor. Pentru aceasta, vor fi puși în situații reale de business, vor lucra cu bani adevărați, clienți adevărați, target-uri adevărate; vor contribui, concret, la un proiect social ales de ei, încercând să schimbe lucrurile în societate; vor primi feedback imediat, astfel că vor desprinde și deprinde lecțiile care se impun imediat; le va fi monitorizat progresul pe o perioadă de 6 luni și vor intra într-o comunitate ce le va oferi oamenii și resursele necesare pentru a-și pune în practică visurile”, explică Adelina Maria, Strategic Director Fundația LEADERS.

Metodele de învățare sunt completate de inspirație de la lideri în domenii foarte diverse: Tibi Ușeriu – ultramaratonist, Cristina Bâtlan – fondatoare Musette și Florian Colceag – antrenorul de genii; mentorat și acces în comunitatea LEADERS care pune la dispoziție resurse și îndrumare pe termen lung. Credem foarte mult că atingere potențialului implică timp și efort susținut și căutăm oamenii care au aceeași viziune, dorință de implicare și responsabilitate.

Tiberiu Ușeriu, omul care și-a depășit limitele, este unul dintre invitații inspiraționali de la LEADERS Experience.

Pentru a acoperi costul programului Experience, tinerii sunt încurajați să se implice în proiecte de impact și să-ți susțină astfel educația. Costul real al programului Experience este de 1500 de euro. Jumătate din sumă este susținută de sponsorii noștri, iar pentru acoperirea celor 750 de euro, oferim mai multe variante de finanțare. Una dintre ele este progamul work&learn „I work for my education”, în care participanții selectați muncesc o perioadă determinată la unul dintre partenerii noștri (companii, organizarea unor evenimente de anvergură) și valoarea muncii lor se transformă în bani pentru a-și plăti participarea. Mai multe detalii, pe www.leaders.ro/experience.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.