Caută
cum reușim să creăm conexiuni autentice online și care sunt câteva practici pe care le putem adopta astăzi, la un an de când leadershipul se transmite via wifi.

Leadership via WiFi

Săptămânile acestea am avut parte de diverse aniversări atipice – un an de la primul caz, un an de când s-a declarat pandemia, un an de când am intrat în lockdown prin ordonanță militară. Ne aducem aminte și suntem învăluiți de gânduri și emoții copleșitoare, parcă a fost ieri sau parcă a fost în altă viață.

Deși apariția vaccinurilor ne-a luat prin surprindere și ne-a dat o doză mare de speranță, una dintre conversațiile care aveau loc în urmă cu un an era cea legată de o posibilă campanie de vaccinare care ar debuta cel mai rapid în cel puțin 2-3 ani, astăzi știm cu siguranță că lupta nu este câștigată și că revenirea la normal, la întâlniri și ședințe la birou, echipe în team building-uri și oameni prezenți la cursuri offline, toate aceste lucruri vor mai aștepta o perioadă.

Multe echipe, companii, organizații au căutat în 2020 să păstreze contactul într-o manieră cât se poate de eficientă, să-i țină pe oameni aproape, motivați și încrezători în viitor, iar pentru lideri acest lucru a fost perceput ca un nou job în sine. Subiectul pe care ți-l propunem astăzi este legat de cum reușim să creăm conexiuni autentice online și care sunt câteva practici pe care le putem adopta astăzi, la un an de când leadershipul se transmite via wifi.

Plecăm la drum cu un studiu realizat de profesorul de comunicare Jeremy Bailenson, director fondator al Laboratorului virtual de interacțiune umană (VHIL) din Stanford, care a examinat consecințele psihologice ale timpului petrecut pe platformele online de videoconferințe. Termenul de “Zooming” a intrat în viețile noastre și l-am adoptat atât de natural tocmai pentru că poate fi văzut ca un verb generic care definește orice activitate / întâlnire online.

Există patru motive pentru care simțim acest Zoom fatigue (oboseală datorată videoconferintelor). Vrem să le împărtășim cu tine pentru a te ajuta să înțelegi mai bine prin ce trece echipa ta, cât și tu, în calitate de lider, atunci când petreceți timp împreună online.

Cantitatea crescută de contact vizual: este primul factor care ne obosește atunci când petrecem timp online. Dacă într-o interacțiune offline suntem obișnuiți să facem contact vizual cu persoanele cu care suntem angajați într-o conversație, pe Zoom suntem permanent conectați unii cu ceilalți….și asta se întâmplă pe un ecran în care dimensiunea fețelor este complet nenaturală.

Te poți observa constant în interacțiune: majoritatea platformelor au și un ecran în care te poți vedea pe tine atunci când ești într-o videoconferință. Și recunoaște….ți se întâmplă adesea să te urmărești, să-ți analizezi gesturile și imaginea. În cercetările sale de la Stanford, Jeremy Bailenson a descoperit că atunci când ne uităm la noi înșine avem tendința să fim mai critici cu noi. Și de aici un nou motiv pentru care ne simțim atât de încărcați după mult timp petrecut online.

Suntem prinși într-un loc fix: atunci când conferințele au loc telefonic de cele mai multe ori începem să ne plimbăm. Ecranul și camera ne obligă să fim prezenți într-un punct fix, într-un câmp vizual stabilit, eventual cel cu imaginea de fundal cea mai potrivită în funcție de context, iar asta înseamnă că indiferent de durată noi vom rămâne pe loc. Motivul pentru care în mod natural ne plimbăm când comunicăm telefonic, atunci când nu suntem restricționați de tehnologie, este acela că avem parte de o serie de stimuli la nivel cognitiv. Lipsa acestora în contextele videoconferințelor contribuie la oboseala acumulată.

Atenția sporită la nonverbal: în interacțiunile față în față comunicarea nonverbală este naturală, interpretarea gesturilor și a mimicii fețelor are loc la nivel subconștient. Atunci când suntem online în schimb efortul pe care îl depunem este dublu, atât în interpretarea mesajelor venite de la ceilalți, cât și în folosirea conștientă a propriului nonverbal pentru a transmite ceea ce ne dorim.

Cu siguranță ai experimentat cel puțin una dintre cauzele enunțate mai sus care ți-a provocat și o dorință de a petrece cât mai puțin timp online însă, în calitate de lideri suntem responsabili să înțelegem toate aceste aspecte și să le oferim echipelor noastre sprijinul și înțelegerea pentru a putea păstra autenticitatea relațiilor, chiar și online. Conexiunile umane pot fi păstrate chiar și via wifi, ele sunt necesare pentru a-ți menține echipa, pentru a transmite sentimentul de comunitate. Oamenii au nevoie de sprijinul tău să înțeleagă că treceți împreună prin toate aceste schimbări și că nu sunt singuri, sunt parte dintr-o comunitate, o echipă, o familie care-i va proteja și le va fi alături.

Câteva dintre lucrurile foarte simple pe care le poți face începând de astăzi în întâlnirile voastre online sunt:

Deschiderea către feedback: asigură-te că întâlnirile voastre nu sunt doar unidirecționale și oferă câteva momente în care fiecare să poată contribui cu feedback. Încurajează-le contribuția și sentimentul de motivare îi va face să treacă mai ușor peste oboseala unei întâlniri online.

Fii empatic: comunică cu grijă față de colegii tăi, adresează-le întrebări atunci când simți că vor să fie ascultați și arată-le că ești prezent în viața lor chiar dacă nu este vorba de o prezență fizică. Partea bună este că atunci când simțim sprijin și bunătate devenim la rândul nostru surse de sprijin și bunătate. Când suntem mulțumiți de interacțiunile cu cei din jur putem oferi mult mai ușor empatie și compasiune și astfel, putem fi mai ușor motivați atât personal, cât și profesional.

Renunță la perfecțiune: fii sincer și arată-le colegilor tăi că sunteți toți parte din aceeași realitate. Pandemia ne afectează pe toți și suntem într-un proces continuu de adaptare și învățare, chiar dacă ești liderul echipei poate că în această perioadă rolul tău este mai degrabă unul de facilitator. Descoperiți împreună de ce aveți nevoie ca echipă pentru a naviga cu bine tot acest necunoscut.

Publicat prima oară în Newsletterul LEADERS #156.

Photo by Gibran Augusthiko on Unsplash

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.