Search

Tu ai răbdare să fii creativ?

Articol preluat din Newsletterul din data de 5 iunie 2018

Leadershipul și creativitatea/inovația sunt două concepte care se întâlnesc mereu. Conform studiilor peste 67% dintre procesele creative sunt atribuite comportamentelor specifice liderilor.

De asemenea, conform World Economic Forum, creativitatea se află în top 10 competențe necesare pentru a face față celei de-a patra revoluții industriale, chiar pe locul al treilea.

Aștepți ideile noi și originale? Originalitatea stă acum în modul în care putem face asocieri, iar inovația este de multe ori o perspectivă nouă a unei idei.

Deși trăim într-o perioadă în care totul se întâmplă foarte repede, iar inovația este modul prin care am reușit să depășim obstacole, probleme, situații dificile, totul se rezumă la ceva foarte simplu: abilitatea de a o lua de la început și a-ți continua drumul.

Dacă ne uităm în istorie, mulți inovatori au avut și un alt element în comun: răbdarea.

Când lui Leonardo da Vinci, timp de 16 ani, lucrurile nu i-au ieșit așa cum își dorea, fiecare “eșec” pe care l-a parcurs cu răbdarea înțeleaptă l-a determinat să ia fiecare oportunitate ce i-a venit în cale în perioada 1482-1498 l-a adus mai aproape de capodopera sa. Fiecare etapă i-a oferit o experiență care l-a făcut să vadă lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Iar în viața fiecărui mare inovator există un interval de acest tip, un interval în care pur și simplu descoperă, explorează, eșuează, o perioadă de care …de multe ori….uităm, și ne ne convingem singuri că este vorba de un talent nativ la mijloc pe care sigur nu-l avem și în concluzie nu merită efortul.

Ei bine, suntem aici să-ți spunem că DA! Merită efortul, iar noi îți punem astăzi la dispoziție câteva resurse pentru a-ți antrena creativitatea și a-ți deschide perspectivele către ceva diferit.

Ești pregătit?

Articole similare

Relația cu inovația

Cum este percepută inovația în mod diferit și ce așteptări poți să ai în calitate de lider de la oamenii din organizația ta

Generația care scrie viitorul joburilor

Articol preluat din Newsletterul din data de 7 august 2018 O preocupare constantă pe care o avem zilele acestea este să ne imaginăm cum va arăta piața muncii în viitor.

Despre lucrurile importante în viața de birou

Articol preluat din Newsletterul din data de 16 octombrie 2018 Multe companii, majoritatea din tehnologie, se străduiesc să creeze un mediu de lucru cât mai interesant: spații de relaxare, camere

Inovația – rezultatul răbdării

Între 1482 și 1498, Leonardo da Vinci nu a avut parte de povești cu realizări mărețe, de descoperiri fantastice și idei care să fie apreciate, ba chiar din contră, cei