Search

Un leadership ca o reverie

Imaginează-ţi cum vântul îţi flutură butonii de la mânecile cămăşii. Cum după se strecoară mai sus, iar aşa mânecile cu tot cu braţe îţi tremură. Tu doar stai… stai acolo, în faţa răsăritului şi ai vrea să îţi urli gândurile; să te faci auzit; să construieşti ceva şi ideea la care ţii aşa de mult nu poate fi rostită. Eşti înecat şi-ai vrea un suflu – simţi o mână cum ţi se aşează pe umar, auzi: spune, te rog, sunt aici să te ascult. Pentru mine asta înseamnă leadership, o persoană care are îndeletnicirile necesare să te construiască; să asculte; să fie o cărămidă reprezentativă în dezvoltarea ta; inspiraţie şi respect.

Leadershipul este îndrumare. Astfel, ideea aceasta de leadership conţine două motive:

  • Îndrumarea oamenilor, abilitatea de a reuşi să înţelegi un alt individ. Empatie, devotarea individului pentru un altul. Momentul de selflesness în care îţi iei ca şi obiectiv creşterea altora mai presus decât a ta. Apuci bucata de experienţă – empirism, care te-a construit până în momentul de faţă şi încerci să o diseminezi către alţii.
  • Când a fost ultima oară când ai stat de vorbă cu tine? Pentru mine, cealaltă faţă a Leadershipului este reprezentată de îndrumarea sinelui – introspecţie. Atunci cand stai un ceas, două… poate trei, cu tine însuţi şi ajungi în adâncuri, ajungi să te întrebi ce vrei tu de la viaţă, ce te doare cu adevărat şi unde ar trebui să faci următorul pas. Emisfera aceasta pentru mine are o importanţă mai profundă decât cea în care dai mai departe, aceasta te poate aduce la faza în care împărtăşeşti şi pe de altă parte, ce să împărtăşeşti dacă nu ai ce?

Atât de pregnantă este ideea de leadership în viaţa mea, însă nu a fost aşa mereu. Acum câţiva ani am ajuns în punctul din viaţa mea în care a trebuit să mă conturez, să ajung la cea mai bună versiunea a mea. Prin urmare am început procesul de a îmi desena un zâmbet și atunci, îndrumat de oameni frumoşi am început să mă clădesc, iar astăzi, la rândul meu construiesc alţi oameni.

<< Lecţie: Pay it forward >>

Aşa cum eu, în timp ce tu citeşti asta, transpun viziunea mea în legătură cu ideea de leadership – îmi aduc aportul în acest sens, noi toti, contribuim; atât că dupa ce termini aceste fragmente pleci câştigat şi vei împărtăși la rândul tău noţiuni despre leadership.

Pe final, aş vrea să închei prin a-mi împărtăși viziunea asupra unde se îndreaptă conceptul de leadership. Din punctul meu de vedere, leadershipul vine la pachet cu elementele birocratice şi corporatiste, însă la bază se află oamenii, prin urmare haideţi să ne infuzăm energia şi pasiunea în dezvoltarea autentică a leadershipului.

Articole similare

Tu crezi că se mai poate în România?

Ultimele săptămâni ne-au demonstrat, în cazul în care mai era nevoie de o dovadă în plus, cât de mult contăm noi, tinerii, alături de votul nostru. Însă, dincolo de vot,