Caută
Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Vremuri tot mai grele pare că vin din nou peste noi, ne pregătim de o iarnă cu multă incertitudine, cu restricții care ne vor ține din nou la distanță și cu echipe de condus în care avem senzația că suntem toți legați la ochi și vom mai merge așa o vreme. Partea bună este că suntem împreună. Oriunde am fi cu ajutorul tehnologiei putem să ne vedem și să ne auzim, să construim și să ne ducem mai departe proiectele și organizațiile, echipele pe care le conducem și din care facem parte. 

Pentru a trece mai ușor prin ceea ce urmează îți povestim astăzi de niște unelte împrumutate din lumea artei, un domeniu foarte afectat de toate schimbările generate de pandemie și un loc de unde te poți inspira pentru un strop de reziliență, creativitate și ….magie necesară pentru conducerea unei echipe. Dacă ești în căutarea unei experiențe de învățare noi, poți să găsești inclusiv online oportunități pentru tine și echipa ta de la cursuri de teatru, muzică, masterclass-uri cu diverși performeri care te invită să faci cunoștință cu lumea și arta lor. Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Mentalitatea de începător

Atunci când înveți să cânți la un instrument, când joci într-o scenă improvizată sau când faci parte dintr-un ansamblu de jazz, reușești să deconectezi cu totul, să fii în prezent și să-ți duci task-ul mai departe cu pași mici, fiind deschis că orice se poate întămpla. Cum ar fi dacă acesta ar fi și modul în care ai conduce o echipă? Conceptul mentalității de începător a fost inițial formulat de către Shunryu Suzuki, călugăr zen și autor al cărții Zen Mind, Beginner’s Mind. El susținea că în mintea începătorului există întotdeauna multe posibilități, spre deosebire de mintea unui expert. Atitudinea deschisă, entuziasmul și lipsa preconcepțiilor în abordarea unei probleme sunt doar câteva dintre elementele pe care le putem experimenta atunci când avem acest filtru de începători. 

Renunțarea la ierarhie

Când suntem pe scenă și facem un spectacol împreună nu vorbim de o ierarhie, de o bătălie de statut ci de ceea ce construim împreună. Dacă ne referim la scene de teatru de improvizație putem să amintim de regula de bază “yes…and…” care presupune că scenele sunt construite într-un mod colectiv, prin acceptarea ideilor și a  realității propusă de partenerul de scenă și adăugarea în continuare a ideilor tale. O construcție de tip cărămidă cu cărămidă. Cum ar fi să avem genul acesta de energie și în echipele noastre? Să fim confortabili cu a face un pas în spate și a-i lăsa și pe ceilalți să conducă, să contribuie cu idei, să le ascultăm cu adevărat părerile și să-i implicăm în decizii. 

Mai multă emoție 

Prin practicarea unor exerciții din zona artistică poți ajunge să-i cunoști și înțelegi mai bine pe colegii de echipă și totodată poți ajunge la un anumit nivel de vulnerabilizare care să vă permită să vă conectați mai bine. Când aveți atât de multe de făcut împreună și mai ales într-un context instabil, este important să construiești încredere, să întărești relațiile, să ai parte de o conexiune autentică cu oamenii din organizația ta. 

Ce-i de făcut? Ia-ți echipa și încercați o experiență nouă. Până la urmă leadershipul este o artă în care tu performezi alături de colegii tăi. 

Foto de Danielle MacInnes descărcată de pe Unsplash

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

PASIUNE + PERSEVERENȚĂ

Grit apare atunci când simți pasiune pentru ceea ce faci și rămâi conectat cu acea activitate indiferent de obstacolele care apar.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.