Exploratori de viitor

Grupul Holcim Romania și Fundația Leaders demarează proiectul “Exploratori de viitor”. 100 de tineri vor fi îndrumați în alegerea carierei și vor dezvolta proiecte pentru comunitate

Grupul Holcim România împreună cu Fundația Leaders dau startul proiectului educațional “Exploratori de viitor”. Destinat elevilor de liceu, proiectul are ca scop dezvoltarea calităților de leadership și îndrumarea tinerilor în alegerea unei cariere.

Acest program este gratuit și urmărește participarea a 100 de liceeni din localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel. 

“Exploratori de viitor” se va desfășura în două etape, în perioada iunie - decembrie 2021

În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și personalitățile lor. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de orientare în carieră, și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim. Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat “Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile de leadership, gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

“Exploratori de viitor” este un nou proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd, Oradea și Câmpulung. Pe întreg parcursul programului, elevii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și implicit să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

La final, absolvenții vor primi certificatul “Knowing Yourself” și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders formată din peste 32.000 de tineri.

“Continuăm colaborarea de succes cu Holcim începută în urmă cu câțiva ani și demarăm un nou program educațional. “Exploratori de viitor”, Prin intermediul acestui proiect, sprijinim tinerii din Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel să-și antreneze abilitățile de leadership, să deprindă aptitudini de lucru în echipă și să realizeze proiecte prin care să schimbe în bine viața comunităților locale”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația Leaders.

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza unui formular de înscriere și a unui interviu individual. 

Înscrierile se pot face până la data de 16 iunie. Toate detaliile pot fi găsite accesând acest link.