Caută

Fundația LEADERS lansează înscrierile în programul LEADERS Explore, adresat elevilor de liceu

Programul se desfășoară în 10 orașe din țară, în format hibrid. Peste 700 de elevi de liceu sunt așteptați să participe la ediția de anul acesta.Cursurile sunt gratuite pentru participanți.

Fundația LEADERS lansează înscrierile pentru ediția a V-a programului LEADERS Explore© pentru elevi, un program de autocunoaștere și leadership personal, recunoscut de Ministerul Educației, care se adresează elevilor de liceu, indiferent de profilul sau specializarea acestora.

LEADERS Explore© pentru elevi își propune să ofere elevilor de liceu din toată țara șansa să își descopere și să își dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice drumul în carieră.

”În programul LEADERS Explore© pentru elevi se pot înscrie toți acei elevi de liceu aflați într-o căutare continuă, fie că este vorba de o căutare interioară, de motivația notelor mari, o bursă, un viitor job provocator, sau de gândul de a schimba lumea. Programul este format din sesiuni de training, inspirație, ”bibliotecă vie”, proiecte în comunitate și orientare în carieră. Pe lângă liceeni, avem în vedere și studenți și proaspeți absolvenți, cărora le oferim sesiuni de introspecție”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Programul se desfășoară în perioada octombrie 2022 – martie 2023 în 10 orașe din țară, în format hibrid (fizic și online), și este gratuit pentru elevii de liceu participanți.

LEADERS Explore© pentru elevi presupune 8 zile de curs cu ateliere de lucru pe teme precum stiluri de comunicare, valori, lucru în echipă, orientare în carieră și discurs public, prin intermediul cărora participanții își dezvoltă competențe de autocunoaștere, gândire critică, self-leadership, eficiență personală, inteligență emoțională, abilități de comunicare, capacitatea de a rezolva probleme și de a lua decizii și acțiune. Cea de-a noua zi a programului este ziua de inspirație pentru viitor, în care are loc ”biblioteca vie”, un modul în care elevii se întâlnesc cu specialiști din diverse domenii de interes pentru viitorul lor, care prin exemplul lor personal și profesional îi pot inspira sau motiva pe tineri în alegerile pe care le fac.

Tinerii interesați să aplice la programul LEADERS Explore© pentru elevi se pot înscrie online prin completarea formularului disponibil aici: www.leaders.ro/elevi

Proiecte în comunitate

O componentă importantă a programului LEADERS Explore© pentru elevi sunt proiectele în comunitate, prin care tinerii sunt împărțiți în echipe și, timp de 3-5 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce experimentează colaborarea și lucrul în echipă.

Până în prezent, proiectele în comunitate au vizat următoarele domenii: Educație, Orientare în carieră, Dezvoltare personală, Infrastructură și amenajare, Educație financiară, Educație sexuală, Mobilizare civică, Sănătate fizică și mentală, Ecologie, Sport, Artă și cultură.

Tinerii schimbă comunitățile în care trăiesc prin proiectele sociale generate în cadrul programelor LEADERS Explore© pentru elevi. Din 2017 până astăzi au fost implementate peste 120 astfel de proiecte. Proiectele sociale sunt cele prin care participanții sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală.”, afirmă Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Detalii înscriere și participare la cursuri

Ediția de anul acesta a programului LEADERS Explore© pentru elevi vizează organizarea cursurilor în format hibrid în orașele Moreni, Vaslui, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Buzău, Târgoviște, Aleșd, Timișoara, Craiova. Pentru fiecare oraș, sunt așteptați între 50 și 75 de participanți.

De asemenea, în orașul Sinaia, sub conceptul LEADERS Explore© pentru Comunitate, programul va reuni atât elevii, cât și pe părinții acestora, care vor afla mai multe despre cum se pot adapta nevoilor copiilor în această perioadă a vieții lor. Sunt așteptați la cursuri 75 de elevi, alături de părinții acestora.

Calendarul înscrierilor, perioada de interviuri și selecție candidați, numărul de locuri disponibile, precum și perioada de desfășurare a cursurilor pentru fiecare oraș pot fi accesate aici.

Programul în cifre

Programul LEADERS Explore© pentru elevi numără 3.000 de absolvenți de la lansarea acestuia în anul 2017. La nivelul anului 2021, programul a înregistrat:

353 participanți87 zile de training451 ore de training32 proiecte în comunitate48 licee partenere17 inspectorate școlare județene partenere

Leaders Explore© pentru elevi este program câștigător la secțiunea ”Cel mai bun proiect de CSR” la Gala Societății Civile în anul 2015 și a obținut locul 2 la secțiunea ”Proiecte pentru comunitate” la CSR Awards în anul 2018.

Parteneri program

LIDL, Hella și OMV Petrom sunt Partenerii Principali ai programului și acordă burse gratuite elevilor participanți.

Alte companii și organizații implicate în programul LEADERS Explore© pentru elevi: Asign.ro, Autonom, BenQ, Bookster, Bucharest International School of Management, Center for Creative Leadership, Dell, Fan Courier, Intel, respectiv platforma Great People Inside, precum și inspectoratele școlare din județele în care se desfășoară programul.

***

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate,cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

The post Fundația LEADERS lansează înscrierile în programul LEADERS Explore, adresat elevilor de liceu appeared first on Fundatia LEADERS.

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.