Pe principiul că pregătirea din școală, studiul individual, educația primită de la părinți și nu în ultimul rând întâlnirile cu oameni valoroși sunt cele care la început de drum în viață te ghidează către o anumită cale, în decembrie 2020 am participat la “Ora de Carieră”.
Astfel că, am avut ocazia să cunosc oameni inteligenți, dedicați și ambițioși care ne-au prezentat o părticică din parcursul lor profesional și nu numai. S-a discutat despre diverse domenii de activitate, despre oportunitățile pe care le pot oferi anumite profesii, despre dinamica din piața muncii, precum și despre modul în care trebuie să ne pregătim pentru a ajunge să profesăm în diverse domenii.
Pentru mine personal, a fost o ocazie unică să cunosc oameni deosebiți, să îmi pot expune curiozitățile despre anumite job-uri, cât și să îmi dau seama ce carieră mi se potrivește cu adevărat.
Privesc acum cariera mai mult ca pe o călătorie, decât ca pe o destinație, ca pe un traseu lung pe care îl voi parcurge prin învăţare şi muncă.