Alin Uhlmann-Ușeriu

Un tânăr plecat peste hotare din Piatra Fântânele a pus bazele unui fenomen pe care nici el nu-l bănuia și care a devenit un model de best practice pe mai multe linii, având în centru voluntariatul. A pus bazele Asociației ”Tășuleasa Social”. Inspirat de valorile germane din acea vreme, Alin Uhlmann Ușeriu a declarat război celor care își băteau joc de pădure și astăzi, la 21 de ani distanță, spune că și cei mai aprigi dușmani ai lui au înțeles că abordarea trebuie schimbată.

Am reușit să construim credibilitate, suntem pe o parte ascendentă. Sunt un om fălos, de pe Bârgău…! 21 de ani de Tășuleasa înseamnă, în primul rând mentorat pentru enorm de multe generații de voluntari. Prin campusul nostru de la Piatra Fântânele au trecut peste 10.000 de copii și peste 5.000 de adulți. Avem plantați peste 1.000.000 de copaci și tot atâtea legături create pe termen lung cu natura. În tot acest context, când totul se poate rezuma la un ecran mic, Tășuleasa Social este puternică! A scos din casă elevi de după petrecerile de vineri noaptea și i-a adus sâmbătă dimineața la plantări, cu miile. La noi, locurile au fost ocupate în primele 3 zile după ce am dat drumul la înscrieri.

Avem enorm de  multe amintiri frumoase. În urma acestor împăduriri am făcut  Pădurea Pedagogică prin care au trecut 10.000 de copii. Am învățat mult de la natură. Avem Școala de Mers pe Munte, un proiect la care au venit peste 1.000 de oameni din toată țara să vadă frumusețea munților noștri, Călimani.“, sunt cuvintele președintelui asociației.