Ana Ularu

A jucat alături de Keanu Reeves (în Siberia), Tom Hanks (în Inferno, partea a treia a francizei Codul lui Da Vinci), Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence (în Serena, în regia căștigătoarei de Oscar Susanne Bier), iar în februarie, anul acesta, va fi lansat serialul Netflix Tribes of Europa, din distribuția căruia face parte, după ce anul trecut au avut premiera, printre altele, serialul Alex Rider, produs de Sony Pictures Television, sau animația Death and the Knight, a regizorului Radu Gaciu. Producțiile au urmat unui scurtmetraj, la Londra, în care a filmat din prietenie pentru actrița Jordan Loughran, alături de care Ana a interpretat unul dintre rolurile principale din Emerald City, serialul de succes produs de NBC. În București, până la început de 2020, Ana Ularu a jucat la Teatrul Act, în O intervenție și Constelații, roluri pentru care a primit, respectiv a fost nominalizată la Premiile UNITER. 

Vorbește limbile română, engleză, spaniolă, franceză și italiană, și, până acum, a interpretat peste 50 de roluri în filme de cinema şi de televiziune, în ţară sau în producții internaționale. 

Câștigătoarea Premiului UNITER pentru cea mai bună actriță pentru rolul din O intervenție, de la Teatrul Act (2017), apoi la Festivalul Undercloud (2017), Ana Ularu a fost nominalizată, în 2019, la Premiul UNITER pentru rolul din piesa Constelații. Personajul său din lungmetrajul românesc Periferic (2010, regia Bogdan George Apetri) i-a adus trofeul Boccalino – premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, cea mai bună performanță feminină la festivalurile de la Salonic și Novi Sad, o menţiune specială la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia, Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță și selecția în prestigiosul program Shooting Stars, dedicat celor mai talentați 10 tineri actori europeni, la Berlinale 2012, printre alte disticții primite de-a lungul carierei.

Ana Ularu este una dintre cele mai apreciate actrițe românce, atât în țară, cât și în străinătate, în ultimii ani interpretând roluri în producții internaționale de succes. În februarie 2021 va fi lansată seria Netflix Tribes of Europa, o distopie europeană ce urmează armaggedon-ului tehnologic. Anul trecut a jucat în serialul Alex Rider, produs de Sony Pictures Television, difuzat internațional și a cărui premieră românească a a vut loc în data de 6 octombrie, la AXN. 

Thrillerul romantic Siberia, în care are rolul principal alături de Keanu Reeves, a avut premiera la New York, în 2018. Rolul din serialul NBC Emerald City, din 2017, inspirat de povestea Vrăjitorul din Oz, în care Ana o joacă pe Vrăjitoarea cea Rea din Vest i-a adus foarte mulți fani din întreaga lume, care continuă să îi scrie și azi. În același an filmează pentru thrillerul noir The Marker, în regia lui Justin Edgar, și în Muse, al lui Jaume Balagueró.

În 2016, ea interpretează rolul unei polițiste în Inferno, în regia lui Ron Howard, cel de-al treilea film din franciza Codul lui Da Vinci, în care personajul principal este jucat de Tom Hanks și în Chosen, în regia lui Jasmin Dizdar. Doi ani mai devreme, drama Serena (2014), în regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, i-a adus Anei o colaborare cu Bradley Cooper și cu Jennifer Lawrence. De asemenea, Ana are un rol principal în SF-ul Index Zero și joacă un personaj secundar în serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, cu Jeremy Irons în rol principal. 

Unul dintre primele sale personaje principale a fost cel din Italiencele (2004), de Napoleon Helmis. Au urmat, în România, scurtmetrajul Turkey Girl, de Cristian Mungiu, filmul colectiv Obiecte pierdute/ Lost and Found, Hârtia va fi albastră, al lui Radu Muntean, Tinereţe fără tinereţe, în regia lui Francis Ford Coppola, serialul de televiziune Cu un pas înainte (PRO TV), Sunt o babă comunistă, al lui Stere Gulea şi O vară foarte instabilă, de Anca Damian, La drum cu tata, regia Anca Miruna Lăzărescu, Charleston, regia Andrei Crețulescu, sau, cel mai recent, scurtmetrajul de animație Death and the Knight, regia Radu Gaciu (2020).

Credit foto: ©Marc Rissmann

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.