Andrei Sulyok

Andrei Sulyok a avut o traiectorie profesionala remarcabila, pornind ca miner necalificat si fotbalist la Exploatarea Miniera Nistru. De aproape 15 ani, conduce cu succes o companie ce are in prezent o cifra de afaceri de aproape 50 de milioane de euro.

“Da, in 1994 am intalnit Lindab-ul si am primit si o propunere din partea lor de a fi director executiv. In acea vreme, asta insemna de la vanzator, la magazioner, femeie de serviciu, declarant vamal. La momentul respectiv eram primul si singurul, asa ca mi-a revenit placerea si sarcina sa pun cap la cap o echipa. Am inceput activitatea in Cluj, pentru ca una dintre conditii era sa avem sediul in Ardeal, asa ca primele orase tintite erau Cluj sau Targu Mures. Eu am ales Clujul, pentru ca era mai aproape de Baia Mare, orasul meu natal, si pentru ca era, in acelasi timp, un centru universitar, unde exista o facultate de constructii, de arhitectura.”

“Repede, am ajuns la un numar de 6-7 angajati, dupa care, aproape la fel de repede, mi-am dat seama ca pentru o prezenta nationala trebuie sa venim la Bucuresti. Ceea ce s-a si intamplat, in 96, asa ca aproape tot ce construiseram la Cluj am pierdut in momentul in care ne-am mutat la Bucuresti. Am luat-o de la capat cu constructia echipei si am facut primii pasi in directia de a ne face cunoscuti. Pe piata romaneasca, la momentul respectiv, materialele pe care noi, ca si concern, le produceam erau o noutate absoluta in Romania. Tigla metalica era total necunoscuta, toata lumea se uita la ea interesant, ciudat. Am inceput, deci, cu munca de pionierat. Am avut incredere in echipa pe care am ales-o si am in continuare convingerea ca numai cu o echipa buna poti sa faci treaba.”