Atilla Vizauer

Născut la Galaţi, regizorul şi inginerul Attila Vizauer este redactor-şef al Teatrului Naţional Radiofonic la Radio România Cultural, are 55 de ani şi două Premii UNITER pentru regie. La 40 de ani, primea Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – secţia română, „Cel mai bun spectacol radiofonic” pentru montarea piesei scriitorului gălăţean Petre Barbu, „Dumnezeu binecuvântează America”, cel căruia i-a mai montat spectacole şi pe care l-a tot îndemnat să scrie tearu. La 30 de ani, a câştigat singurul său premiu pentru poezie, al  revistei „Tribuna”. La 17 ani, urma Şcoala Populară de Artă şi învăţa teatru de la actorii Eugen  Popescu Cosmin şi Grig Dristaru. A jucat apoi în trupa de la Casa de Cultură a Studenţilor, sub privirile unui promotor cultural de mare suflet, Sandu Pârvu.

Absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri” şi al Facultăţii de Metalurgie la Galaţi, a lucrat (din 1985) doi ani la Oţelărie în Combinatul Siderurgic, apoi a fost repartizat la Institutul de Cercetări Metalurgice Bucureşti. Când se reînfiinţează secţia de Regie la IATC, dă examen şi reuşeşte. A debutat la Teatrul Dramatic din Galaţi, cu regia spectacolului „Tango”, de Mrozek.

La ultima ediţie a Premiilor UNITER a primit, învingând producţii foarte bune şi regizori mari, Premiul pentru regie, cu spectacolul-mamut „Henric al V-lea”, de Shakespeare, cu o distribuţie uriaşă, cantitativ şi calitativ, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune. Gălăţeanul recidiva, de fapt! În 2007, smulgea Premiul UNITER pentru Regie cu „Portretul doamnei T”, piesă pentru radio cu şi despre Olga Tudorache.