Bogdan Micu

Bogdan Micu este antreprenor, face parte din noua generație de investitori, fiind unul dintre leii de la Imperiul leilor, și este absolvent Leaders. La doar 36 de ani, vine cu o altă filosofie de business și arată că nu trebuie întotdeauna să fii focusat numai pe profit, ci și pe impactul social și de mediu al afacerii.

Bogdan conduce un business în domeniul energiei verzi în Statele Unite, Canada, Chile, dar și în Europa. Compania a furnizat până acum proiecte către clienții săi în valoare de piață de peste 1.5 miliarde de dolari.

S-a implicat activ în mișcări de voluntariat, cum ar fi descrierea arhitecturii aplicației ”Inspectorul Pădurii”, prin care orice român poate verifica dacă un transport de lemne este legal sau nu și cu ajutorul căreia statul român poate opri exploatarea ilegală a pădurilor. A făcut parte din guvernul interimar al lui Dacian Cioloş, ocupând funcţia de consilier în Ministerul Mediului, unde a avut ca scop acelaşi lucru: reducerea defrişărilor de păduri. Are un ONG dedicat ajutorării victimelor traficului de persoane.