Gen. Constantin Croitoru

Constantin Croitoru este un general român de aviație, care a îndeplit funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene Române (2007-2009).

A absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație, specialitatea piloți în anul 1974, fiind avansat la absolvire la gradul de locotenent. Între anii 1974-1981, a fost pilot, pilot șef și comandant de patrulă la Regimentul 57 Aviație Vânătoare. În această perioadă, a fost înaintat la gradele de locotenent major (1977) și căpitan (1981).

Avansat la gradul de locotenent colonel în anul 1990, Constantin Croitoru a devenit instructor de zbor la Comandamentul Aviației Militare și apoi ofițer 1 birou pregătire metodică la Statul Major al Aviației și Apărării Antiaeriene .

În anul 1994 este înaintat la gradul de comandor și ca urmare a absolvirii unui curs de comandanți, este trecut la funcții de comandă. Îndeplinește funcțiile de locțiitor al comandantului pentru zbor la Divizia 70 Aviație, locțiitor al comandantului pentru zbor la Corpul 1 Aviație și Apărare Antiaeriană “Siret”, locțiitor serviciu doctrină și instrucție la Statul Major al Forțelor Aeriene și apoi șef de stat major la Divizia 1 Aeriană “Siret”.

Generalul Constantin Croitoru are o experiență de zbor considerabilă, acumulând până în prezent un număr de 1500 ore de zbor pe diferite tipuri de avioane și elicoptere.