Tiberiu Soare

Tiberiu Soare a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică “Iacob Mureșianu” din București, pe care le-a absolvit în anul 1995, ca șef de promoție.

Este absolvent a două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de dirijat de orchestră, la clasa profesorilor Ludovic Bács și Petru Andriesei, precum și cea de interpretare muzicală (tubă), la clasa conf. univ. Ion Popescu. S-a perfecționat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – stilistică dirijorală cu Horia Andreescu și a urmat cursuri de măiestrie susținute de dirijorii Alain Paris și Adrian Sunshine. Preocupat permanent de îmbogățirea cunoștințelor muzicale, Tiberiu Soare a participat și la cursul de compoziție predat de Dan Dediu la aceeași Universitate.

Tânărul artist își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, aparițiile sale în fața publicului obținând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate și a colaboratorilor. A dirijat, de la începutul carierei, orchestrele Filarmonicilor și Operelor din Iași, Cluj, Târgu-Mureș, Brașov, Timișoara, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Constanța, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio.

În 11 septembrie 2010 Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra alături de soprana Angela Gheorghiu A urmat o serie de apariții alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) și Filarmonica “George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman.

A dirijat primul concert “Mozart ROCKS” din București, la Sala Radio (2008) și concertul “Mozart ROCKS 2009” de la Sala Palatului (2009). Un an mai târziu, dirijează Orchestra Filarmonicii “George Enescu” în cadrul evenimentului “Mozart ROCKS 2010”.