LEADERS Challenge | Leading with others
Programul de leadership adresat profesioniștilor cu 2-5 ani experiență în conducerea de echipe, proiecte sau organizații. Desfăsurat pe parcursul a 10 săptămâni, LEADERS Challenge este o călătorie reală a liderului-erou care te trece prin istorie, antropologie, neuroștiințe, business și implicare comunitară și te ajută să îți descoperi și să îți manifești stilul de leadership autentic cu responsabilitate, curaj și viziune.

Formatul lui LEADERS Challenge poate fi adaptat pentru grupe eterogene, dar si pentru echipe funcționale ale unei singure organizații.

PROFILUL PARTICIPANTULUI
LEADERS Challenge se adresează angajaților care au 2-5 ani de experiență în conducerea de echipe și au roluri din categoriile team leader sau mid-level management. La fiecare ediție a programului creăm mixuri de participanți din industrii și domenii diferite pentru a le oferi șansa să interacționeze și să învețe unii de la alții.

Participanții lucrează în aceeași dinamică de echipă în interiorul companiilor.

Integrare în program
Grupă este formată din 16 participanți care vin din cel puțin cinci industrii diferite. Fiecare companie care alege să își formeze oamenii în cadrul LEADERS Challenge va selecta între 1 și 3 angajați pe ediție, conform profilului de mai sus. După selecție, au loc întâlniri unu-la-unu cu participanții și în funcție de obiectivele și provocările cu care se confruntă fiecare ei, se personalizeaza programul. Inclusiv studiile de caz pe
care se lucreaza sunt cele cu care participanții se confruntă.

COMPETENȚE URMĂRITE
Formatul LEADERS Challenge se bazează pe experiența de 6 ani în implementarea programului LEADERS Academy dedicate aceluiași segment de participanși, dar și pe cercetarea realizată în rândul beneficiarilor aflați în target-ul vizat, atât prin chestionare online, cât și interviuri.

Atât din experiența programului LEADERS Academy, cât și în urma cercetării am descoperit următoarele competențe-cheie în jurul cărora programul LEADERS Challenge a fost ulterior construit:
FLEXIBILITATEA ÎN GÂNDIRE | MANAGEMENTUL CONFLICTELOR | GÂNDIREA STRATEGICĂ |INFLUENȚA ASUPRA CELORLALȚI | LUCRU ÎN ECHIPĂ | CAPACITATEA DE A INSPIRA | CAPACITATEA DE A DELEGA | CO-CREARE DE SOLUȚII ȘI LEADERSHIP COLECTIV | GÂNDIREA SISTEMICĂ: INTERACȚIUNILE DINTRE FENOMENELE SOCIALE, ECONOMICE, DE MEDIU SI CULTURALE (SISTEME SOCIETALE), LEGĂTURILE DINTRE ACȚIUNILE LOCALE ȘI PROCESELE GLOBALE (SISTEME SPAȚIALE), RAPORTUL ÎNTRE DECIZIILE PREZENTE ȘI EVOLUȚIILE VIITOARE (SISTEME TEMPORALE).

PARCURS

#1

INDIVIDUAL
Leadershipul este un proces care pleacă de la individ. În această etapă vom explora leadershipul din punct de vedere istoric, sociologic și cultural, iar apoi vom face tranziția către efectele sale asupra individului pe care le vom studia din perspectiva neuroștiinței.

#2

EXPERIMENTAL
Fie că vorbim de o echipă de fotbal, o orchestră,
un cor sau o companie nou înființată. În etapa
experimentală vom descoperi diverse dinamici de
echipă, practicând rolul de coechipier în situații cu totul noi. Echipele ne fac să ne simțim în siguranță, ne oferă apartenență și ne ajută să ducem lucrurile mai departe.

#3

ORGANIZAȚIONAL
Vom identifica provocări reale ale organizațiilor și
vom găsi soluții pentru a le rezolva. Organizațiile
vor fi chiar din cele care fac parte participanții,
iar implicarea comună are scopul de a oferi o
perspectivă multidirecțională asupra leadershipului.
Tot în această etapă, participanții vor avea parte de simulări de business.

#4

INSPIRAȚIONAL
Etapă care are în centru motivația și inspirația. Participanții vor petrece timp alături de lideri din diverse domenii și totodată vor avea parte de  study visit-uri.

#5

COMUNITATE/ SOCIETATE
După propria transformare, liderul are
responsabilitatea să revină în comunitate și
să-i transforme pe cei din jur. Îi vom implica pe
participanți în rezolvarea unor probleme reale. În
această etapă, liderii vor lucra alături de autoritățile locale și decidenți din comunitate.

Română
X
X
X