Livia Florea, fondatoarea buchARTest – Parcursul de la proiectul-pilot din Leaders Experience, la organizarea celui mai mare festival de artă murală din România

0

Livia Florea, fondatoarea buchARTest, mișcarea care schimbă fața orașelor prin arta murală – Parcursul de la proiectul-pilot din Leaders Experience, la organizarea celui mai mare festival de artă murală din România

Livia Florea este fondatoarea mișcării buchARTest, proiect ce înfrumusețează orașele prin picturi murale. Totul a început în cadrul Leaders Experience ediția 4, când Livia a venit cu ideea de a realiza picturi murale în 3 locuri din București. Din 2019 până acum, Livia și-a dus viziunea mai departe și a transformat proiectul social din Leaders Experience într-o organizație cu numeroase proiecte. Vă invitam să citiți un interviu cu Livia, în care îi urmărim parcursul de la inginerie electrică, ceea ce a studiat în timpul facultății, către regenararea urbană, prin picturi murale.

Livia, cochetai de ceva vreme cu ideea de a schimba spațiul din jur?

Brieful pe care l-am primit la Leaders Experience a fost să venim cu un proiect social, fie de regenerare urbană, fie de educație pentru comunitate. Ideea mi-a venit pe loc.

M-am gândit că a regenera orașul prin artă murală e încă o unealtă, pe lângă reciclare, coșuri de gunoi, campanii de strângere de deșeuri. Și așa a apărut buchARTest, mi-a plăcut mult și numele și nu mi-a venit să cred că nimeni nu se gândise la el.

Am fost împărțiți pe echipe, am fost nouă oameni în total în echipa noastră, eu am fost coordonatoarea. Am avut la dispoziție o lună și jumătate și am îndeplinit toate obiectivele pe care le-am pus pe hârtie. A fost un efort enorm, având în vedere că niciunul dintre noi nu avea experiență pe partea aceasta.

La final am avut cinci picturi murale, dintre care una de mari dimensiuni. Am lucrat pe trei direcții – am oferit spații mari, pereți de mari dimensiuni artiștilor consacrați, pentru a arăta cât de mare este impactul pe care arta murală o are într-un oraș. Apoi, o a doua direcție, am oferit trei pereți de mici dimensiuni artiștilor la început de drum, pe strada Arthur Verona din București, o stradă care era cunoscută pentru pictura murală. Am vrut să aibă un spațiu prin care să se exprime în stradă pentru prima dată. Între timp, unul dintre acești artiști, Andrei Felea, a devenit foarte cunoscut, iar muralul lui a fost și este folosit în continuare des în media sau în mediul online, îl are pe Caragiale în prim plan. A treia direcție a proiectului Leaders a fost educație pentru comunitate și am organizat un workshop de artă pe o clădire din zona Romană – Open Pub. Vreme de cinci zile, elevi și studenți au participat la un workshop cu un artist din Republica Moldova și la final, după trei zile de teorie, au avut o zi de implementare și au realizat o lucrare foarte faină. Toate aceste lucruri s-au întâmplat într-o lună și jumătate.

Ce ți-a rămas în minte din acele zile, în care ați lucrat la implementarea proiectului vostru Leaders Experience?

O, sunt multe momente, totul era nou pentru noi. De exemplu, nu știam că pentru a putea picta pereți de mari dimensiuni aveam nevoie de nacelă. Nici nu știam ce e o nacelă – e acea mașinărie folosită stradal la schimbatul de becuri, la montarea luminițelor de Crăciun și – iată – la realizarea picturilor murale. Peretele pe care am realizat atunci pictura de mari dimensiuni se afla lângă o grădină părăsită, terenul acolo era foarte denivelat, abia puteai intra, se afla pe strada Puțul lui Zamfir. Tot atunci am aflat că o nacelă poate fi transportată la locul unde urma să pictăm doar noaptea, pentru că venea pe un trailer special de transport utilaje. Am mers acolo la miezul nopții cu Alex Pascu, încă un coleg de atunci din Leaders și am încercat să deschidem poarta grădinii. Nu se mișca din loc. Cu domnul care a adus nacela, am mutat poarta din loc, am montat nacela, iar apoi am pus poarta la loc. Acum, muralul respectiv a devenit un loc de întâlnire pentru comunitate la propriu, pentru că la șase luni după ce a fost pictat, un restaurant din zonă și-a extins terasa și a cuprins și partea de grădină părăsită. Așa mi-am dat seama de imensa putere regeneratoare a artei murale  – un spațiu părăsit a revenit la viață. Apoi, peste alte șase luni, tot pe aceeași, vis a vis de acel mural stradă a mai apărut încă unul.

Cum au arătat planurile tale după încheierea proiectului Leaders?

Cred că dacă ai o victorie atunci când participi într-un proiect Leaders, dacă duci la bun sfârșit ceea ce ți-ai propus împreună cu echipa, deja ai o bază pe care poți să construiești. Noi aveam echipa și am decis să continuăm, am început să conturăm o cultură organizațională, aveam ședințe săptămânale, luam decizii, pregăteam noi proiecte, am început și procesul de fondare al unui ONG, având în minte același lucru – regenerarea urbană prin intermediul picturilor murale. Apoi, în 2020 a venit perioada pandemică, multe dintre planurile noastre au fost date peste cap în acel an și în 2021, iar componența echipei s-a schimbat radical. Cu ocazia asta aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor din Leaders și celor care s-au alăturat pe parcurs pentru că cu ajutorul lor am reușit să pornesc această inițiativă care aduce atâta impact în spațiul urban din România. Din vechea linie, acum am rămas doar eu, iar acum am alți colegi noi care s-au alăturat pe parcurs. Pot spune că abia anul 2022 este anul nostru. Este anul în care s-au întâmplat multe proiecte faine, am fost invitați de exemplu la evenimentul „Bazar de Controceni”, unde am pictat doi pereți despre protejarea pădurilor și conștientizare pe tăierile ilegale. Apoi am reușit să organizăm cel mai mare festival de artă murală din țară, Artown Festival, la Ploiești, orașul meu natal. Au fost realizate 31 de picturi murale, însumând 2.000 de metri pătrați, au participat artiști din șapte țări, iar la final toți ne-au spus că a fost cel mai fain festival la care au participat, având în vedere ce au reușit să facă, modul de organizare. Am început să ne extindem și pe partea asta de lucrări contractate. Așa a fost ultimul proiect realizat în București, pe strada Puțul lui Zamfir, realizat împreună cu cei de la Climate Change Summit. Țelul nostru este să transformăm această strada unde a început buchARTest într-o galerie de artă urbană.

Ce te-a făcut să nu renunți atunci când planurile cădeau unul după altul, atunci în anii 2020, 2021?

E adevărat că pe partea de ONG, multe planuri au picat, dar în viața mea personală, a continuat ideea asta de regenerare urbană prin artă. Am început să studiez, am făcut un master în management la Maastricht School of Management România (BISM), iar lucrarea mea de disertație a fost despre cum oamenii pot să abordeze arta stradală ca un mod de promovare, de marketing net superior pentru comunitate comparat cu un banner. Și iată că de la inginerie electrică, ceea ce am studiat eu la facultate, am ajuns în zona asta. Și îmi doresc să am o bază academică, așa că am început un nou master, la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, la Universitatea din București. Aici studiez din nou arta murală, legătura dintre spațiul public și arta care vine cu un substrat, un mesaj către comunitate – cum a fost de exemplu și proiectul realizat împreună cu Climate Change Summit, ce a avut în centru ideea de tranziție către energia verde și găsirea de soluții pentru viitor. Acum sunt în Stockholm, cu o bursă, pentru a învăța mai multe despre zona de activism și cum poți să faci asta prin artă.

De aici a venit perseveranța – proiectul Leaders m-a dus către dorința de a studia academic și de avea o bază solidă atunci când lucrez în asemenea proiecte, iar acum că am început să construiesc această bază, îmi doresc să lucrez la și mai multe proiecte. Și chiar avem o mulțime de idei, trebuie să ne mărim echipa suntem destul de puțini oameniacum pentru câte idei avem, dar ne vom regrupa.

Cum te-a ajutat programul Leaders Experience și de ce ai recomanda unui tânăr să aplice la el?

Leaders îți arată cât de simplu este să faci o idee să se întâmple, când ai alături oamenii potriviți și susținerea necesară. Pe lângă faptul că îți oferă tool-urile și cunoștințele de care ai nevoie, ai acces și la o întreagă comunitate, cunoști oameni care au ca și tine același scop – de a se dezvolta pe partea de leadership și antreprenoriat. Leaders îți oferă contextul și te obligă să simți pe pielea ta ce înseamnă să faci ceva să se întâmple. Cel puțin în timpul acelor provocări de 24 de ore, în care aveam la dispoziție doar o zi să ducem la bun sfârșit o sarcină, simți cu adevărat adrenalina. Pe mine acel feeling mă hrănește și odată ce l-am experimentat în Leaders, vreau să îl retrăiesc, e un sentiment foarte puternic. Vezi cât de bine te simți la final când reușești să îndeplinești task-ul provocării, că vrei să treci din nou pe acolo.

Și încă un lucru pentru care recomand Leaders – îmi place abordarea aceasta de focus pe proiecte sociale. Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face în existența asta, mi se pare fain că atunci când ai 30 de tineri care vor să se autodepășească, le ridici un semn de întrebare. Îi întrebi dacă nu cumva vor să se autodepășească într-un mod prin care să îi ajute și pe cei din jur.

Fundația LEADERS organizează cursuri de leadership gratuite pentru studenții din București și Iași

0

Cursurile se desfășoară în cadrul programului Leaders Explore© pentru StudențiSe pot înscrie în program studenți și absolvenți ai facultăților cu profil Business, Tech, Agricultură, Medicină și Farmacie din cele două orașeLa finalul programului, tinerii vor ști care sunt abilitățile lor forte și în ce job-uri își găsesc aplicabilitatea

București, 04 octombrie 2022

Studenții din București și Iași sunt așteptați să se înscrie la a XII-a ediție a programului de leadership personal LEADERS Explore© pentru Studenți organizat de Fundația LEADERS în perioada octombrie – decembrie 2022.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 27 de ani, studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil Business, Tech, Agricultură, Medicină și Farmacie din cele două orașe, și își propune să completeze informațiile și abilitățile dobândite de aceștia în facultate cu abilități de leadership care să îi ajute să își maximizeze performanța și să conducă echipe.

Programul LEADERS Explore© pentru Studenți cuprinde două componente: cea de workshop-uri practice cu traineri conectați la realitatea tinerilor, respectiv cea de implicare activă în comunitate prin gândirea și implementarea unui proiect de la zero.

Știm cu totii care sunt preocupările tinerilor în ceea ce privește dezvoltarea lor profesională. Chiar și după ce și-au ales o specializare în cadrul facultății, căutarea lor continuă și au nevoie de îndrumare în alegerea carierei potrivite abilităților și personalității lor. Programul LEADERS Explore© pentru Studenți oferă participanților oportunitatea de a se dezvolta multi-disciplinar, cu accent pe leadership, comunicare și valori personale, și de a-și identifica abilitățile forte și modul în care și le pot pune în valoare în viitoarea lor carieră.”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Detalii program și înscrieri

LEADERS Explore© pentru Studenți include 5 workshop-uri care au loc pe parcursul a 6 zile de curs, desfășurate în format fizic, pe următoarele teme: valori personale, stiluri de comunicare, lucru în echipă, branding personal, respectiv ”Biblioteca vie” – un modul în care studenții se întâlnesc cu specialiști din diverse domenii de interes pentru viitorul lor, care prin exemplul lor personal și profesional îi pot inspira sau motiva pe tineri în alegerile pe care le fac.

De asemenea, în cadrul sesiunii dedicate proiectelor comunitare, participanții sunt împărțiți în echipe și, timp de 3 săptămâni, îndrumați de un mentor, reprezentant al mediului de business provenind din companiile partenere ale fundației, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce experimentează colaborarea și lucrul în echipă.

Ediția din Iași se adresează studenților și absolvenților din domeniul sănătății, provenind din facultăți precum Medicină, Farmacie, Asistență Medicală și Chimie, care se pot înscrie în program până pe 12 octombrie 2022.

În București, se pot înscrie în program studenți și absolvenți ai facultăților cu profil Business, Tech, Agricultură, Medicină și Farmacie, iar înscrierile se desfășoară până pe 20 octombrie 2022.

Programul este gratuit pentru studenții și absolvenții participanți.

Tinerii interesați să aplice la programul LEADERS Explore© pentru Studenți pot găsi mai multe detalii, precum și formularul de înscriere în program pe pagina https://leaders.ro/programe/explore/studenti/.

Parteneri program

Partenerii programului LEADERS Explore© pentru Studenți în anul 2022 sunt London Stock Exchange Group, Alcedo, Servier Pharma.

Alte companii și organizații implicate în program: Asign.ro, Autonom, BenQ, Bookster, Bucharest International School of Management, Center for Creative Leadership, Dell, Fan Courier, Intel, respectiv platforma Great People Inside, Congress Hall, Societatea Studenților Mediciniști Iași și societatea Stundenților Farmaciști Iași.

Sesiunile LEADERS Explore©

LEADERS Explore© pentru Studenți se desfășoară sub umbrela LEADERS Explore©, un program amplu inițiat de Fundația LEADERS în anul 2017 având ca scop să sprijine tinerii să își dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice drumul în carieră.

Programul este adaptat atât pentru elevii de liceu, prin LEADERS Explore© pentru Elevi, cât și pentru studenți sau proaspăt absolvenți, prin LEADERS Explore© pentru Studenți.

Sesiunile LEADERS Explore©, atât pentru elevi, cât și pentru studenți, sunt organizate anual în principalele centre universitare ale țării, precum și în orașele în care Fundația LEADERS și partenerii săi își desfășoară activitatea.

***

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate,cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

www.leaders.ro

The post Fundația LEADERS organizează cursuri de leadership gratuite pentru studenții din București și Iași appeared first on Fundatia LEADERS.

Fundația LEADERS își mărește echipa, hai să descoperi rolurile deschise!

0

Dacă îți dorești să pui umărul la creșterea noii generații de lideri în timp ce cunoști oameni noi, îți dezvolți rețeaua de conexiuni și turezi motoarele dezvoltării personale, atunci această postare e pentru tine! Finalul de an ne găsește cu multe proiecte faine și o echipă pregătită să primească colegi noi, alături de care să ducă proiectele LEADERS la peste 2000 de beneficiari.

Existăm de 22 de ani, timp în care peste 35.000 de tineri au trecut pragul programelor noastre, iar în centrul acestor inițiative s-a aflat întotdeauna o echipă dedicată și motivată să construiască o Românie puternică prin intermediul educației și al leadership-ului.

Iată care sunt rolurile pentru care căutăm noi colegi care să se alăture biroului nostru de la Piața Victoriei (aproape de gară, metrou și multe locuri în care poți mânca și bea o cafea bună):

Voluntar in echipa de selectie
Persoană pasionată de resurse umane și de comunicare, dornică să contribuie la procesul de selecție al participanților programelor Leaders.

Timp mediu de lucru: 15h/săptămână, primăvara și toamna.

Voluntar asistent de proiect
Energic, entuziast, organizat, dornic să iasă constant din zona de confort, pasionat de educație și de lucrul cu tinerii.

Timp mediu de lucru: 4h/săptămână

Voluntar copywriting & social media
Creativ, cu un eagle-eye pentru texte și story-uri care să pună în cea mai bună lumină subiectul, curios să afle despre mai multe despre strategii de digital marketing și social media, pasionat de trend-uri și modul în care poți educa publicul în online.

Timp mediu de lucru: 4-6h/săptămână

Manager de proiect
Organizat, responsabil, pasionat de tehnologie și educație, cu 1-2 ani de experiență în organizarea de proiecte/evenimente similare.

Timp mediu de lucru: 4h/zi

Dacă ai găsit unul sau mai multe roluri interesante, trimite CV-ul tău pe recrutare@leaders.ro cu rolul pentru care aplici, alături de răspunsuri la cele trei întrebări de mai jos:

Ce te motivează să aplici pentru rolul ales?

Care consideri că sunt 3 cele mai importante puncte forte ale tale? Dar cele 3 aspecte la care mai dorești să te îmbunătățești?

Oamenii care sunt destul de îndrăzneți să creadă că pot face lumea mai bună, chiar reușesc să o facă. Dacă și tu visezi să contribui la progres, povestește-ne cât mai concret, cum crezi că poți face asta și ce te motivează.

Care sunt următorii pași pe care dorești să îi faci în parcursul tău profesional?

The post Fundația LEADERS își mărește echipa, hai să descoperi rolurile deschise! appeared first on Fundatia LEADERS.

Fundația LEADERS lansează înscrierile în programul LEADERS Explore, adresat elevilor de liceu

0

Programul se desfășoară în 10 orașe din țară, în format hibrid. Peste 700 de elevi de liceu sunt așteptați să participe la ediția de anul acesta.Cursurile sunt gratuite pentru participanți.

Fundația LEADERS lansează înscrierile pentru ediția a V-a programului LEADERS Explore© pentru elevi, un program de autocunoaștere și leadership personal, recunoscut de Ministerul Educației, care se adresează elevilor de liceu, indiferent de profilul sau specializarea acestora.

LEADERS Explore© pentru elevi își propune să ofere elevilor de liceu din toată țara șansa să își descopere și să își dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice drumul în carieră.

”În programul LEADERS Explore© pentru elevi se pot înscrie toți acei elevi de liceu aflați într-o căutare continuă, fie că este vorba de o căutare interioară, de motivația notelor mari, o bursă, un viitor job provocator, sau de gândul de a schimba lumea. Programul este format din sesiuni de training, inspirație, ”bibliotecă vie”, proiecte în comunitate și orientare în carieră. Pe lângă liceeni, avem în vedere și studenți și proaspeți absolvenți, cărora le oferim sesiuni de introspecție”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Programul se desfășoară în perioada octombrie 2022 – martie 2023 în 10 orașe din țară, în format hibrid (fizic și online), și este gratuit pentru elevii de liceu participanți.

LEADERS Explore© pentru elevi presupune 8 zile de curs cu ateliere de lucru pe teme precum stiluri de comunicare, valori, lucru în echipă, orientare în carieră și discurs public, prin intermediul cărora participanții își dezvoltă competențe de autocunoaștere, gândire critică, self-leadership, eficiență personală, inteligență emoțională, abilități de comunicare, capacitatea de a rezolva probleme și de a lua decizii și acțiune. Cea de-a noua zi a programului este ziua de inspirație pentru viitor, în care are loc ”biblioteca vie”, un modul în care elevii se întâlnesc cu specialiști din diverse domenii de interes pentru viitorul lor, care prin exemplul lor personal și profesional îi pot inspira sau motiva pe tineri în alegerile pe care le fac.

Tinerii interesați să aplice la programul LEADERS Explore© pentru elevi se pot înscrie online prin completarea formularului disponibil aici: www.leaders.ro/elevi

Proiecte în comunitate

O componentă importantă a programului LEADERS Explore© pentru elevi sunt proiectele în comunitate, prin care tinerii sunt împărțiți în echipe și, timp de 3-5 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce experimentează colaborarea și lucrul în echipă.

Până în prezent, proiectele în comunitate au vizat următoarele domenii: Educație, Orientare în carieră, Dezvoltare personală, Infrastructură și amenajare, Educație financiară, Educație sexuală, Mobilizare civică, Sănătate fizică și mentală, Ecologie, Sport, Artă și cultură.

Tinerii schimbă comunitățile în care trăiesc prin proiectele sociale generate în cadrul programelor LEADERS Explore© pentru elevi. Din 2017 până astăzi au fost implementate peste 120 astfel de proiecte. Proiectele sociale sunt cele prin care participanții sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală.”, afirmă Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Detalii înscriere și participare la cursuri

Ediția de anul acesta a programului LEADERS Explore© pentru elevi vizează organizarea cursurilor în format hibrid în orașele Moreni, Vaslui, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Buzău, Târgoviște, Aleșd, Timișoara, Craiova. Pentru fiecare oraș, sunt așteptați între 50 și 75 de participanți.

De asemenea, în orașul Sinaia, sub conceptul LEADERS Explore© pentru Comunitate, programul va reuni atât elevii, cât și pe părinții acestora, care vor afla mai multe despre cum se pot adapta nevoilor copiilor în această perioadă a vieții lor. Sunt așteptați la cursuri 75 de elevi, alături de părinții acestora.

Calendarul înscrierilor, perioada de interviuri și selecție candidați, numărul de locuri disponibile, precum și perioada de desfășurare a cursurilor pentru fiecare oraș pot fi accesate aici.

Programul în cifre

Programul LEADERS Explore© pentru elevi numără 3.000 de absolvenți de la lansarea acestuia în anul 2017. La nivelul anului 2021, programul a înregistrat:

353 participanți87 zile de training451 ore de training32 proiecte în comunitate48 licee partenere17 inspectorate școlare județene partenere

Leaders Explore© pentru elevi este program câștigător la secțiunea ”Cel mai bun proiect de CSR” la Gala Societății Civile în anul 2015 și a obținut locul 2 la secțiunea ”Proiecte pentru comunitate” la CSR Awards în anul 2018.

Parteneri program

LIDL, Hella și OMV Petrom sunt Partenerii Principali ai programului și acordă burse gratuite elevilor participanți.

Alte companii și organizații implicate în programul LEADERS Explore© pentru elevi: Asign.ro, Autonom, BenQ, Bookster, Bucharest International School of Management, Center for Creative Leadership, Dell, Fan Courier, Intel, respectiv platforma Great People Inside, precum și inspectoratele școlare din județele în care se desfășoară programul.

***

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate,cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

The post Fundația LEADERS lansează înscrierile în programul LEADERS Explore, adresat elevilor de liceu appeared first on Fundatia LEADERS.

Am lansat raportul de activitate pentru anul 2021!

0

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Alegem oameni cu potențial și îi ghidăm să devină lideri responsabili, consecvenți scopului nostru de a fi un factor activ de schimbare în societatea românească. Suntem cea mai importantă resursă de competențe în leadership pentru tinerii din România, iar cei pe care îi pregătim prin programele noastre sunt o mărturie în acest sens. La noi, la LEADERS, totul este despre viziune și inspirație, perseverență, continuare și adaptare, inovare, experiență și educație, parteneriate, modele, unitate, împreună, leadership. Ultimii ani au venit cu multe provocări cărora le-am făcut față prin soluțiile pe care le-am găsit în echipa noastră și împreună cu partenerii noștri, prietenii noștri, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea de a continua programele lansate sau de a crea noi programe de leadership”, consideră Alexandru Gorun, Președintele Fundației LEADERS.

Programele și experiențele educaționale sunt adaptate realității din România, create pe baza unui model de leadership autohton pentru elevi, studenți și profesioniști. Modelul de leadership propus de Fundația LEADERS este un model de leadership colaborativ, aflat la intersecția a trei axe importante: menire, colaborare și gândire strategică.

Căutarea menirii este o componentă importantă în modelul de leadership promovat de LEADERS, care crede în leadership-ul autentic, manifestat în orice domeniu și independent de nivelul ierarhic. Colaborarea are un loc important în acest model, pentru că ține cont de puterea conexiunii, dialogului și empatiei. Gândirea sistemică vizează interdependența tuturor factorilor economici, politici și sociali și modul în care o acțiune făcută de aceștia determină schimbări de dinamică și în alte sisteme.

Adaptarea este competența esențială a liderilor, care a fost antrenată continuu prin schimbarea constantă din viața tuturor celor implicați în elaborarea și implementarea programelor și proiectelor noastre: colegi, parteneri, beneficiari. Suntem alături de tinerii din întreaga Românie, dezvoltând pentru ei și alături de ei experiențe de leadership pe care le-am adaptat contextului imprevizibil și, astfel, am contribuit la o generație de lideri responsabili, antrenați pentru schimbare și capabili să identifice soluții”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Fundația LEADERS în cifre

Dovada performanței este dată de impactul în societate și în acest sens, în cei 22 de ani de experiență în programe de leadership, LEADERS numără 36.000 de absolvenți, 625 de lideri din România invitați ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, 75 de comunități urbane și rurale în care s-au derulat programele și 60 de proiecte personalizate pentru organizațiile partenere.

Abilități esențiale de leadership. Inovație în abordare și concepte

Prin adaptarea conținutului la realitatea și cultura locală, programele LEADERS creează platforme de dialog, de explorare, de descoperire de sine și vocațională pentru tinerii cu potențial de lider, care se  conectează cu alți tineri pentru sesiuni de training cu specialiști și întâlniri cu liderii pe care îi admiră și sesiuni de dezvoltare a abilităților esențiale pentru secolul 21.

Fundația LEADERS a reușit să dezvolte cea mai mare comunitate de tineri lideri din România și atrage anual mii de tineri în programele care vizează elevii de liceu și studenții.

Impactul pe care îl vedem în viața fiecărui absolvent ne oferă încrederea și validarea modelului de leadership autohton, prin intermediul căruia experiențele de învățare sunt adaptate contextului și vremurilor pe care le trăim, în care avem nevoie să credem în noi, în puterea exemplului, în modelele de leadership, în tinerii care reprezintă viitorul României”, continuă Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Anul 2021 a marcat o nouă abordare, prin definirea setului de competențe antrenat prin fiecare program de leadership al organizației. Definind acest cadru, fiecare beneficiar are ocazia de urmări în fiecare experiență antrenarea unor competențe specifice. Cu acest element de noutate, LEADERS devine prima organizație din România care dezvoltă programe de leadership centrate pe competențele antrenate, precum: gândire critică, self-leadership, antrenarea zvâcului, reziliență psihologică – pentru a nominaliza câteva dintre cele mai importante.

LEADERS aduce în fața tinerilor ingineri, arhitecți, medici, economiști, artiști sau juriști. Fundația crede în performanță prin diversitate bazată pe realitatea românească, pe care o integrează în fiecare program pe care îl derulează.

Programele LEADERS Explore, Experience, Challenge

LEADERS Explore este un program de autocunoaștere și leadership personal, cu durata de 3-6 luni pentru elevii de liceu și cu durata de 2 luni pentru studenți. Programul se desfășoară fizic sau pe online, iar participanții din toată țara au șansa să-și descopere și dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice drumul în carieră. Programul este format din sesiuni de training, inspirație, ”bibliotecă vie”, proiecte în comunitate și orientare în carieră pentru liceeni sau sesiuni de introspecție pentru studenți și proaspeți absolvenți.

Leaders Explore© este program câștigător la secțiunea ”Cel mai bun proiect de CSR” la Gala Societății Civile și a obținut locul 2 la secțiunea ”Proiecte pentru comunitate” la CSR Awards.

LEADERS Experience este un program de leadership personal cu durata de 6 luni, care se adresează tinerilor motivați, care vor mai mult de la ei și de la cei din jur. Parcursul acestui program constă în sesiuni de coaching, simulări de leadership, training, sesiuni de inspirație și realizarea unui proiect în comunitate. Tinerii au ocazia să interacționeze cu speakerii, coachii și liderii prezenți în acceleratoare, antreprenori care conduc echipe de sute sau mii de oameni, lideri din societatea civilă, changemakers, artiști sau sportivi de performanță.

LEADERS Challenge este al treilea pilon al programelor dezvoltate de Fundație, care se adresează profesioniștilor cu 2-5 ani experiență în conducerea de echipe, proiecte sau organizații. În cadrul acestui program, participă mai mulți tineri din industrii și domenii diferite, care au șansa de a interacționa și învăța unii de la alții.

Proiecte customizate

Proiectele speciale pentru organizații sunt o direcție importantă pentru LEADERS, care asigură competențe de educație, training, identificare talente și project management.

Proiectele custom reprezintă punctul de întâlnire dintre companiile cu nevoi și inițiative educaționale interne sau externe, și expertiza LEADERS în crearea și gestionarea la nivel de project management și curriculum a programelor educaționale. Astfel, organizația oferă partenerilor săi servicii de project management, training, gestionare a resursei umane implicate în proiect sau atragere de participanți.

Proiecte în comunitate

Tinerii schimbă comunitățile prin proiectele sociale generate în cadrul programelor LEADERS Explore sau LEADERS Experience. Proiectele sociale sunt cele prin care participanții sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală. Tinerii sunt împărțiți în echipe și, timp de 3-5 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce cresc și experimentează lucrul în echipă. 

Planuri de viitor

Elevii de liceu și studenții sunt în centrul activităților LEADERS. Pentru acești tineri, pentru antrenarea lor la nivel de performanță, echipa lucrează continuu la optimizarea programelor, îmbunătățirea și îmbogățirea experiențelor prin conținut relevant, modele adaptate realității vremurilor pe care le trăim și implicarea unor lideri, speakeri, mentori puternici.

În timp ce urmărește să păstreze și să consolideze parteneriatele existente, LEADERS continuă demersurile de identificare și atragere a unor noi parteneri prin care să ajungă la cât mai mulți tineri. Fundația se bucură de încrederea și implicarea partenerilor săi, alături de care implementează programe prin care identifică și pregătește tineri cu potențial, interesați să se dezvolte, să devină lideri autentici, cu competențe specifice unui rol pe care să și-l asume pe deplin în viața lor.

LEADERS Digital este un proiect început în 2020, care s-a consolidat în 2021 prin adoptarea lui în modul de lucru al echipei, care a îmbrățișat oportunitatea oferită prin migrarea activităților pe online. Anul acesta, LEADERS pregătește lansarea parcursului 100% digital al programelor, ceea ce înseamnă că întreaga curriculă va fi transpusă în clipuri video ce vor putea fi urmărite pe o platoformă interactivă, cu spațiu pentru exerciții practice și comunicare la nivel de comunitate de participanți.

Raport de Activitate 2021

Fundația LEADERS a publicat de curând Raportul de Activitate pentru anul 2021, în care sunt prezentate programele derulate anul trecut, numărul de tineri pregătiți și domeniile de activitate adresate, partenerii organizației, rezultatele înregistrate.

Raportul de activitate poate fi accesat aici.

The post Am lansat raportul de activitate pentru anul 2021! appeared first on Fundatia LEADERS.

Două cărți perfecte pentru luna mai

0

Dacă ai rămas fără idei de cărți pe care să le citești în luna mai iată ce propuneri avem noi:

Not Nice

Când spui îți e greu să spui nu poți încerca comunicarea asertivă. Și un antrenament foarte bun pentru comunicarea asertivă este cartea doctorului Aziz Gazipura, Not Nice, o carte controversată care folosește povești captivante, umor și vulnerabilitate dezarmantă pentru a elibera cea mai îndrăzneață, expresivă și autentică versiune a ta.

Thanks for the feedback

Co-autorii cărții Conversații Dificile au un ghid util despre cum să accepți criticile în mod pozitiv. Thanks for the feedback este o carte prin care putem să descoperim feedback-ul dintr-o perspectivă diferită, să ne folosim de el ca o unealtă pentru dezvoltarea profesională și pentru a ne menține relațiile sănătoase.

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

Încep înscrierile pentru Leaders Experience 8

0

Fundatia Leaders lansează ediția 8 a LEADERS Experience – programul-accelerator care pune pe repede-înainte dezvoltarea tinerilor profesioniști din România!

Știm că cea mai eficientă formă de învățare nu este la școală, ci propria experiență. De aceea am creat LEADERS Experience, adică un program de 6 luni în care tinerii cu potențial intră într-un simulator de situații din viața reală. 

Leaders Experience îți dă resursele să îți ții mușchii dezvoltării în continuă creștere prin:

6 luni de întâlniri cu lideri din business, coachi, mentori și alți participanți ca tine

3 întâlniri de coaching 1-on-1, focusate pe obiectivele tale

2 acceleratoare de câte 5 zile fiecare, la Predeal și București

Mentorat pentru dezvoltarea unui proiect cu impact social

40h de training cu câte un trainer acreditat pentru fiecare temă

E pentru tine?

Ești la început de carieră (până în 3 ani experiență profesională)? Simți că uneori te împotmolești sau ai vrea să faci lucrurile mai rapid? Crezi că abilitățile tehnice sunt și mai utile când sunt cuplate cu abilități soft (de tipul decision making, self leadership, reziliență sau managementul relațiilor)?

Atunci programul ți se adresează. Cele 6 luni de mentorat, coaching, evenimente cu speakeri și participanți din medii diverse te vor provoca, te vor inspira și îți vor oferi un pachet de resurse cu care să poți îndeplini orice obiectiv.

Iar programul este construit în așa fel încât să fie personalizat nevoilor tale.

Află mai multe despre înscrierea în program

Cum contribui tu la experiență?

Partea bună e ca 50% din costul celor 6 luni de program este deja acoperit de partenerul programului, Raiffeisen Bank. Iar costul rămas, de 899 EURO poate fi plătit în rate sau poți să accesezi surse de fundraising, cu ajutorul ghidurilor noastre.

În plus, partenerii Leaders oferă burse integrale despre care vei afla imediat după înscrierea în program.

Sigur că te poți dezvolta și pe cont propriu, dar Leaders Experience îți oferă instrumentele și resursele testate în peste 22 de ani de livrare programe de leadership. Practic, îți oferim o scurtătură către rezultate, care să-ți câștige timp, efort și bani, pe termen scurt și mediu. 

Așa că nu lăsa pe mâine înscrierea de azi. Viitorul e al celor care fac. Fii unul dintre ei.

Pentru mai multe detalii și consultanță în vederea înscrierii: raluca.peicea@leaders.ro // 0741 081 192

Ediția 8 devine realitate datorită partenerilor care au crezut în potențialul tinerilor de acțiune: Raiffeisen Bank, Servier Pharma, Autonom România, Coca Cola HBC și Hotel Ursulețul.

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este organizația care susține oamenii cu valori și principii și prin programele de leadership, Explore, Experience și Challenge, desăvârșește procesul de formare a liderilor la toate nivelurile.

The post Încep înscrierile pentru Leaders Experience 8 appeared first on Fundatia LEADERS.

Grupul Holcim România și Fundația Leaders demarează ediția a II-a a proiectului „Exploratori de viitor”

0

Grupul Holcim România împreună cu Fundația Leaders dau startul proiectului educațional „Exploratori de viitor”, destinat antrenării competențelor de leadership și îndrumării a 200 de elevi de liceu, din cinci județe ale țării, în alegerea unei cariere. 

Aflat la a doua ediție, anul acesta proiectul își dublează numărul de beneficiari direcți. Alături de localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel vizate în 2021, acum proiectul se extinde și în municipiul București și Buzău.

„Exploratori de viitor” se va desfășura în două etape, în perioada aprilie – decembrie 2022

În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și interesele lor. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de orientare în carieră și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim. 

Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja cunoscut sub numele de „Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere și leadership personal și al echipei, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

„<<Exploratori de viitor>> este un proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd (Bihor), Oradea, Câmpulung, București și Buzău. Pe întreg parcursul programului, liceenii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și implicit să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

La final, absolvenții vor primi certificarea în leadership intitulată “Knowing Yourself” care atestă dezvoltarea a nouă competențe cheie și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 33.000 de tineri.

„Exploratori de viitor are la bază modelul de leadership dezvoltat de fundația LEADERS, care se găsește la intersecția a trei elemente: menire, colaborare și gândire sistemică. Prin intermediul proiectului, avem ocazia să sprijinim 200 de tineri din cele cinci localități să își o dezvolte o serie de competențe de leadership esențiale pentru secolul XXI. Misiunea Leaders, aceea de a forma lideri responsabili la toate nivelurile, este dusă mai departe prin intermediul proiectului Exploratori de viitor, adăugând pe hartă, orașele Buzău și București”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația Leaders.

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza procesului de selecție format din două etape, completarea unui formular de înscriere online și un interviu individual. 

Înscrierile se pot face până la data de 18 mai pentru liceenii din Aleșd (Bihor), Oradea și Câmpulung-Muscel și până pe 26 mai pentru liceenii din București și Buzău. Toate detaliile pot fi găsite accesând acest link.

***

Despre Holcim România

De peste 20 de ani, Holcim (România) S.A. continuă cu succes producția de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului.

În prezent, Holcim numără aproximativ 800 de angajați, care beneficiază de un mediu de lucru sigur, colaborativ și care încurajează creativitatea. Compania deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 19 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment în București, Turda și Roman.

Parte din Grupul de companii Holcim România, care include Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor), toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară.

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1700 de angajați.

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este organizația care susține oamenii cu valori și principii și prin programele de leadership, Explore, Experience și Challenge, desăvârșește procesul de formare a liderilor la toate nivelurile.

Disciplina lui “nu” și puterea limitelor

0

O să trecem direct la subiect cu câteva întrebări pe care le avem pentru tine. Citești și răspunzi la emailuri la orice oră? Ai acceptat să participi la acea întâlnire târzie deși aveai deja planificată o ieșire cu familia? Rămâi peste program deși nimeni nu-ți cere în mod specific doar pentru că nu vrei să fii primul care pleacă? 

Vrem să deschidem subiectul limitelor în context profesional și cum de multe ori ne este foarte dificil să le comunicăm celorlalți cum ne simțim și care sunt preferințele și nevoile noastre, fiindu-ne teamă să nu-i supărăm / dezamăgim. Atunci când ceea ce cred ceilalți despre noi contează mai mult decât cum ne simțim, avem tendința să facem ceea ce pare mai ușor, iar propriul sacrificiu este mereu la îndemână. Când facem asta de prea multe ori ajungem la frustrare, oboseală, anxietate și chiar burnout. 

Percepția pe care o avem despre limite poate fi una negativă, însă putem schimba asta prin câteva exemple concrete. Știm că e greu să spui nu, însă dacă vei comunica încă de la început, clar și deschis care sunt granițele tale, nu vei mai ajunge în situațiile în care să le explici celorlalți de ce nu ai răspuns după o anumită oră la telefon sau de ce între anumite ore ai nevoie de timp de concentrare.

Intervalul orar în care lucrezi

Mai ales acum când mulți lucrăm în sistem hibrid este important să le transmitem colegilor care este intervalul orar zilnic în care suntem disponibili. Sigur, dacă organizația nu îți impune un interval și este la alegerea ta când lucrezi este mult mai tentant să-ți lași libertatea de a alege și a fi flexibil. Dar orele în care ești on call sunt importante pentru că astfel îți poți delimita și mai bine timpul tău.

Time-Blocking

Îți povesteam în întâlnirile noastre digitale despre această tehnică prin care poți să-ți delimitezi intervalele specifice pentru anumite activități în programul tău. Time blocking-ul este o metodă de management al timpului prin care ne organizăm ziua în anumite blocuri specifice de timp. Fiecare bloc este destinat unui anumit subiect / task, iar atunci când este momentul lui ne vom concentra exclusiv asupra acelui task. În contextul limitelor, poți să folosești tehnica de time-blocking pentru a comunica colegilor care sunt intervalele specifice pentru diverse activități precum răspuns la mailuri, întâlniri, sau perioade pentru întâlniri. 

Programul de pauze

Cât de des ți-ai programat în agendă pauzele? Și cât de mulți colegi știu că între anumite ore specifice nu poți să le răspunzi pentru că ești în pauză? Pauzele ne ajută să ne reglăm energia, să ne oferim pauze mentale de care avem nevoie, să reducem oboseala, tulburările de somn sau orice altă formă pe care o poate căpăta mintea obosită. La nivel neurologic, cortexul nostru prefrontal este cel care are nevoie de pauză! Da, este acea parte a creierului care ne menține conectați la obiective și ne ajută să gândim logic, iar cu cât ne fixăm mai multe obiective, to do’s și liste, această parte a creierului va fi și mai obosită

Clasificare și clarificare în obiective și task-uri

Nu este obligatoriu să te ocupi de toate task-urile pe care le ai astăzi în lista ta. Poți să alegi să delegi, să-ți evaluezi responsabilitățile și să le păstrezi pe cele care îți aduc satisfacții și care contribuie la planurile / obiectivele tale importante. 

Chiar dacă limitele pot părea înfricoșătoare, de multe ori pot căpăta forma unui set propriu de reguli, personalizat, unic, o formă de grijă de sine și un mod prin care poți avea o relație mai bună cu viața ta profesională, cu colegii și organizațiile din care faci parte.

Atunci când spui nu, îți spui ție da! 

Foto de Brett Jordan disponibil pe Unsplash

Feedback-ul – o perspectivă diferită

0

Sperăm că te regăsim cu bine în această perioadă și ai avut parte de zile de relaxare, puțin soare și un pic mai multă speranță pentru viitor. 

Ne-am întors astăzi în inbox-ul tău cu un subiect pe cât de dezbătut, pe atât de greu de cuprins într-o formă care să poată fi utilă în contexte și situații diferite. Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Destul de rar privim feedback-ul ca fiind o serie de date esențiale pentru îmbunătățirea impactului nostru. De multe ori ne dorim doar să aflăm ce se întâmplă în mintea celui care ne observă, evaluează, supervizează, și vrem să știm dacă este mulțumit de acțiunile noastre. Atunci când îl oferim, feedback-ul este unealta pe care o avem la îndemână pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru și necesită mai puțină muncă din partea celui care îl oferă, și mult mai multă muncă din partea celui care îl primește.

Feedback-ul funcționează atunci când destinatarul acestuia este concentrat pe propriul său comportament, atunci când nu este supărat și când nu pune la îndoială motivele celui care îi oferă feedback-ul. Deși poate părea banal, uneori avem nevoie de o conversație sinceră despre cum ne-a fost dimineața înainte de a ne angaja într-un proces de feedback. Iar dacă simțim că nu este un moment potrivit, să amânăm. Alex Turek, autorul articolului, vorbește despre o serie de principii ale unui proces de feedback eficient.

Laudă în public – critică în privat

Atunci când lauzi comportamentul unui coleg, fă-o de față cu toată echipa. În acest fel vei încuraja acest comportament și în rândul celorlalți. Reușești astfel să definești comportamentele dorite în cadrul echipei și să le scoți în evidență de fiecare dată când acestea se întâmplă.

Când vine vorba de feedback negativ, dacă o vei face în public, persoana care îl primește se va concentra mai ales pe ce cred ceilalți despre acest feedback, și mai puțin pe cum poate să se îmbunătățească. 

Vorbește despre cum te-ai simțit tu

Dacă vei vorbi despre cum anumite comportamente te-au făcut să te simți, îi vei face interlocutorului un cadou foarte util: informații pe care nu are cum să le dețină. Nu știm niciodată cum se simt ceilalți, iar această informație este poate cel mai important element care ne poate determina o schimbare de comportament. 

Situație Comportament Impact

Când oferi feedback fă-o în formula asta: vorbește despre situația specifică, definește comportamentul observat și apoi descrie impactul acestui comportament asupra ta /a celorlalți. Dacă feedback-ul pe care vrei să-l oferi nu poate fi încadrat în această formulă, atunci cel mai probabil nu este un feedback pe care vrei să-l oferi. 

Colaborează
Feeback-ul este o muncă de echipă. Deși de multe ori nu vedem asta. Sunt mereu cel puțin două persoane implicate, iar energia care ar trebui să se manifeste între ele este una de colaborare. Dacă simți un impuls de a contrazice, mai degrabă pune o întrebare. Folosește-te de construcții argumentative precum da….și….. Reveniți mereu asupra situațiilor concrete și păstrați discursul în sfera asta. 

Controlează-ți emoțiile

Dacă simți că ați ajuns într-un punct în care te copleșesc emoțiile, evită să continui procesul de feedback. Cu siguranță nu vei ajunge la rezultatul dorit, ba chiar poți să strici relația și să-ți îngreunezi procesul în viitor. 

Pe lângă multe detalii foarte interesante despre cum și când să oferi feedback, modele clare despre cum ar putea reacționa colegii, articolul recomandat mai sus îți oferă și câțiva pași clari despre ce să faci în continuare în călătoria ta spre feedback-uri mai bune:

  • Poți să-ți stabilești în fiecare săptămână un moment în care să oferi feedback pozitiv colegilor tăi. Și să profiți de canalele comune de comunicare pe care le aveți și să le transmiți tuturor feedback-ul tău.
  • Fă-ți o listă cu feedback-urile pe care le-ai primit în ultima vreme și pune-le undeva la vedere, astfel încât să te poți concentra zilnic pe ce ai putea să îmbunătățești.
  • Notează-ți de fiecare dată situațiile specifice pe care vrei să le menționezi în feedback-uri viitoare.

Foto de AbsolutVision disponibil pe Unsplash