Search

Gloria Steinem pentru prima dată în România

Her Time România, organizația non-guvernamentală dedicată leadership-ului feminin și networking-ului, este încântată să prezinte evenimentul extraordinar ce a avut loc la începutul acestei luni, în cadrul căruia s-au adunat împreună peste 80 de susținători ai feminismului din România și din străinătate, din țări precum Republica Moldova și Bulgaria.

 În cadrul acestui eveniment, HerTime a avut privilegiul să găzduie o prezență remarcabilă pentru prima oară în România, cea a Gloriei Steinem, celebra activistă și scriitoare americană renumită pentru lupta sa în favoarea drepturilor femeilor și a egalității de gen. De-a lungul anilor, aceasta a fost implicată în multiple mișcări și organizații, adresând subiecte cheie și promovând educația feministă. Prezența acesteia a adus o perspectivă valoroasă asupra activismului feminist internațional.

În cadrul evenimentului, Gloria Steinem a susținut un discurs captivant despre importanța luptei pentru egalitatea de gen la nivel global. Ea a subliniat necesitatea ca oamenii să se implice în mod activ în mișcarea menită pentru drepturile femeilor și să își asume un rol și mai puternic în promovarea drepturilor și egalității de gen. Discursul acesteia a evidențiat importanța demontării misoginiei și a subliniat puterea solidarității și a alianțelor între femei. Gloria a amintit faptul că femeile sunt mai puternice atunci când sunt împreună și se susțin reciproc, iar solidaritatea și comunitatea au fost subiectele principale ale discuției.

Her Time România dorește să mulțumească tuturor participanților și în special Gloriei Steinem pentru contribuția sa inestimabilă la evenimentul organizației. Prin astfel de colaborări și evenimente, Her Time România își propune să ofere oportunități de dezvoltare, informații utile și exemple de urmat pentru femeile din diverse domenii.

Cine este Gloria Steinem?

Gloria Steinem este o activistă și scriitoare americană renumită pentru lupta sa susținută în favoarea drepturilor femeilor și a egalității de gen. Ea a fost implicată în numeroase mișcări și organizații, abordând subiecte cheie precum drepturile reproductive, violența domestică și discriminarea de gen. Unul dintre evenimentele notabile la care a participat a fost Marșul pentru Egalitatea Femeilor din 1970, unde a fost una dintre organizatorii evenimentului masiv ce a adunat peste 50.000 de participanți, acest marș reprezentând un moment important în cadrul mișcării feministe. De asemenea, a jucat un rol de lider-cheie în organizarea Conferinței Naționale pentru Drepturile Femeilor din 1977, adunând peste 20.000 de participanți și adresând diverse aspecte legate de drepturile femeilor. Prin fondarea revistei Ms. Magazine în 1972, Steinem a oferit un instrument puternic de promovare a problemelor feministe și de educare a publicului larg. Implicarea sa extinsă și dedicarea pentru drepturile civile au făcut-o un susținător fervent al egalității pentru minorități și comunități marginalizate. 

Despre Her Time România:

Lansat la începutul anului 2020, Her Time România este primul ONG din România care oferă oportunități gratuite de dezvoltare în domeniul de leadership pentru femei. Organizația are un portofoliu bogat de evenimente organizate pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerelor din țară, iar comunitatea creată numără peste 15.000 de urmăritori, prieteni și susținători.

Pentru mai multe informații despre Her Time România și activitățile organizației, puteți accesa site-ul organizației sau ne puteți contacta la adresa de email.

Articole similare