Search

Cum va arăta jobul tău peste 10 ani?

Articol preluat din Newsletterul din data de 18 septembrie 2018

Pentru tot mai mulți oameni, calea către o viață mai bună este din ce în ce mai complicată, iar un factor-cheie care influențează aceste preocupări este măsura în care oportunitățile de a-și găsi și începe o carieră devin tot mai dependente de un nou set de abilități.

Prin programele LEADERS suntem în contact atât cu tinerii activi din licee tehnice și industriale, studenți ai facultăților cu profil de inginerie, construcții sau arhitectură, cât și cu companii care activează în aceste industrii. Astfel, am putut să observăm o preocupare constantă, influențată de o nouă revoluție industrială și tehnologie, elemente care vor redefini modul în care va arăta lumea noastră în viitorul apropiat.

În fiecare zi, indiferent de natura jobului tău ești martorul unei mari tranziții. Până în anul 2030, potrivit unui raport recent al Institutului Global McKinsey, Jobs lost, jobs gained: aproximativ 14% din forța de muncă globală va suferi schimbări generate de digitalizare, automatizare și inteligența artificială. Tipurile de competențe pe care companiile le solicită se vor schimba iar acest proces de reskilling va avea o importanță foarte mare.

Dacă perspectiva asupra viitorului jobului tău nu este sau nu una optimistă există două procese de care este foarte bine să devii deja conștient, atât pentru tine, cât și pentru echipa pe care o conduci, trenduri pe care deja le aplică liderii din industriile bazate pe tehnologie: reskilling / recalificare și upskilling / perfecționare.

Viitorul este mai aproape decât crezi, iar noi vrem să ne asigurăm că ești echipat corespunzător.

Articole similare

To freelance or not to freelance?

Cele mai multe dintre poveștile newsletter-ului nostru se referă la contexte de business, echipe care lucrează în aceleași organizații / companii, fie că vorbim de companii multinaționale sau inițiative antreprenoriale.

Ți-e teamă de succes?

Ți s-a întâmplat să-ți sabotezi singur anumite oportunități? Să te regăsești în fața unor adevărare provocări profesionale sau personale și să fii copleșit de sentimentul de vină încât le-ai lăsat

De ce să te bucuri de vacanță?

Șansele ca mesajul nostru de astăzi să te găsească la birou sunt destul de mici. Cu siguranță însă, oriunde te-ai afla, îți vei verifica emailul și vei încerca să te

Scop și performanță – există o legătură?

Când ne gândim la lucrurile pe care le facem, la elementele din busola noastră interioară care ne ghidează în anumite direcții putem spune că acele elemente au două componente principale: