Luna aceasta ți-am adus două cărți care reprezintă o excelentă sursă de inspirație si acțiune, Dorie Clark vorbește despre liderii de gândire în timp de Carl Newport reamintește importanța muncii.

Stand Out

Ți-am povestit în newsletterul de astăzi despre câteva dintre ideile autorului Dorie Clark, iar recomandarea de carte este de la același autor. Stand Out este un ghid care te poartă într-o lume descrisă de cei care ies în evidență prin cum gândesc, cum conduc echipe, ideile pe care le dezbat. Autorul crede că a ieși în evidență nu mai este opțional. Această carte te ajută să înveți cum să devii un lider de gândire – cel care stabilește subiectele de discuție și prima persoană din mintea celorlalți. Bazându-se pe interviuri cu lideri de gândire, inclusiv Seth Godin, David Allen și Daniel Pink, îți arată cum să-i inspiri pe alții să-ți îmbrățișeze viziunea.

Deep Work

Un susținător al ideii de time blocking este chiar Carl Newport, autorul cărții Deep Work, recomandarea pe care ți-o facem astăzi.  Cartea are la bază ipoteza muncii profunde, o abilitate din ce în ce mai rar întâlnită în această lume plină de factori care ne distrag atenția. Deep Work are două scopuri: primul este să te convingă de faptul că munca profundă este într-adevăr soluția, și cel de-al doilea este să te învețe și să te antreneze, să-ți ofere sfaturi practice și obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi. 

Poză de Joshua Earle disponibilă Unsplash

Comentarii

Previous articleCum și când să ceri
Next articleFeedback-ul – o perspectivă diferită
LEADERS este o organizație care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili care fac România puternică la toate nivelurile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.