Ce părere ai avea dacă ți-am spune că sesiunile tale de coaching de leadership pot căpăta o nouă dimensiune, iar coach-ul tău at fi A.I.? Există astăzi deja câteva aplicații și opțiuni prin care poți să-ți dezvolți abilitățile de leadership cu ajutorul inteligenței artificiale. Acești coachi virtuali au început să fie folosiți în mare parte de către antreprenori, specialiști din tehnologie care se pot obișnui ușor cu o interfață tip chatbot care alternează cu recomandări și resurse personalizate, oferite în urma unor teste psihometrice realizate în aplicații. 

În curând, inteligența artificială va înlocui multiple aspecte tradiționale ale leadershipului, iar noi vrem să ne uităm puțin la câteva tendințe observate. Ce va face diferența și ce trebuie să facem pentru a ține pasul?

Dezvățarea: pentru a face față transformărilor liderii trebuie să recupereze avansul tehnologiei și să-și accelereze învățarea cu concepte și experiențe noi. Vechile metode de a conduce echipe trebuie adaptate prezentului în care suntem toți mai mult online, cu o nevoie mai mare de relații autentice și sprijin în abordarea situațiilor noi. 

Soft is the new hard: tehnologia poate înlocui multe aspecte ale leadershipului însă abilitățile soft sunt cele care vor face diferența. Liderii de echipe trebuie să practice tot mai des comunicarea între nivelurile ierarhice, să asculte, să-i cunoască pe oameni și să păstreze totodată un interes către impactul acțiunilor lor în societate și mediul înconjurător.

Legături și conexiuni: cu ajutorul tehnologiei am reușit să reducem distanțele dintre industrii, să ne putem conecta indiferent de unde ne-am afla în lume și să fim aproape chiar dacă nu ne-am aflat în aceeași încăpere. Liderii trebuie să înțeleagă valoarea pe care o aduce această apropiere și să lucreze la încurajarea diversității și incluziunii în echipele pe care le conduc.

Inovare și viitor: Conducem echipele noastre în prezent, dar în același timp trebuie să vizualizăm cu claritate viitorul și să împărtășim cu echipele noastre foarte clar planul pentru a ajunge acolo. Tehnologia ne ajută să inovăm, iar pentru lideri și echipe este nevoie de o cultură deschisă către învățare, asumarea de riscuri și înțelegerea eșecurilor ca fiind unelte prin care poți crește. Astfel de abordări sunt esențiale în echipe și sunt greu de înlocuit de către tehnologie.

Direcțiile menționate mai sus sunt vitale indiferent de industria în care activează organizația / echipa ta pentru a-ți actualiza abilitățile de leadership, iar ce-ți povesteam la începutul articolului poate fi atins cu ajutorul aplicațiilor deja existente. 

Pentru o experiență gratuită poți încerca Bunch, o aplicație momentan disponibilă doar pe ios, un antrenor virtual de leadership care-ți promite că în doar două minute pe zi îți va oferi sfaturi personalizate stilului tău de conducere și obiectivelor tale, ajungând să te cunoască prin intermediul testelor și interacțiunilor digitale.

O altă opțiune pe care o poți testa este Coach Amanda, un tool care îți oferă o gamă largă de resurse de învățare toate fiind destinate viitorilor lideri și celor care au deja roluri executive. Coach Amanda are în spate o serie variată de resurse personalizate pe care ți le va oferi adaptat în funcție de profilul personalității tale Big 5 evaluat la înscrierea în program. 

Amanda nu este singurul coach virtual, îl poți cunoaște cu această ocazie și pe Rocky un tool care te va ghida într-un proces de introspecție și reflectare personală. Tot o interfață tip chatbot îți va oferi dimineața și seara notificări personalizate, iar în momentul în care te vei înscrie în aplicație vei putea selecta o direcție specifică pe care să te concentrezi. 

Viitorul este digital, iar apariția acestor unelte ne arată tot mai mult cât este de important să fim conștienți de importanța și impactul tehnologiei, chiar și în procesul de leadership. Probabil vor mai trece câțiva ani până când echipele noastre vor fi preluate de lideri precum Amanda sau Rocky, dar până atunci ar fi bine să-i cunoaștem și să încercăm să ținem pasul cu abilitățile lor. 

Photo by Alexander Sinn on Unsplash

Comentarii

Previous articleCe este și cât de pregătit ești pentru sistemul de lucru hibrid?
Next articleCât mai muncim?
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.