Te rugăm să cuplezi centura de siguranță, să te asiguri că toate lucrurile din jurul tău sunt puse la locul lor, să te relaxezi privind pe geam pentru că urmează să aterizăm.

Așa cum coborârea de la peste 10000 de metri altitudine necesită o pregătire, credem că în perioada asta este important să avem grijă ca motoarele să încetinească organic pentru a putea să ne bucurăm de peisajul din jurul nostru.

Pentru mulți dintre noi perioada Crăciunului înseamnă multă alergătură, de la cadouri la rapoarte, de la evaluări la petreceri, momente de planificări intense, bugete și ghete, zăpadă și proiecte. Cel mai important este însă să ne putem bucura de ce se întâmplă, lăsând loc pentru noi și să ne bucurăm astfel de o aterizare cât mai lină. 

Haemin Sunim, un călugăr budist născut în Korea, povestește în cartea sa, The things you see only when you slow down, despre faptul că lumea se află astăzi în mișcare cu mare viteză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mișcăm și noi cu ea. Conform acestuia libertatea este un lucru pe care nu ar trebui să-l îngrădim, nu ar trebui să o oferim la schimb pentru nimic, cu atât mai puțin să o sacrificăm pentru a obține beneficii materiale.

O importanță la fel de mare trebuie să o oferim și oamenilor și relațiilor. În 1938 oamenii de știință au început cel mai amplu studiu longitudinal, urmărind 268 de studenți de la Harvard, sperând să găsească secretul care duce către o viață sănătoasă și fericită. Studiul Grant a devenit un reper pentru întreaga lume, din cohorta originală de la Harvard, recruți ai studiului, 19 mai sunt în viață și au peste 90 de ani, dintre ei au făcut parte și președintele John F. Kennedy, cât și vechiul editor al Washington Post, Ben Bradlee. 

Revelația studiului a venit în următoarea formă: calitatea relațiilor pe care le avem și cât de fericiți suntem alături de alți oameni din viața noastră, determină o influență puternică asupra sănătății noastre. 
Nu mai este mult până la aterizare, iar pe aceste ultime minute petrecute împreună, te rugăm să te gândești la tine, și la ce a însemnat pentru tine acest zbor. Când gândurile, prioritățile și dorințele sunt armonizate, plecăm din nou, împreună, spre un nou an la înălțime!

Comentarii

Previous articleAcceptare vs. Perfecțiune
Next articleCum măsurăm eficiența leadershipului?
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.