Caută
Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Gestionarea stresului în echipe

Care este energia din echipa ta în perioada asta? Trăim vremuri pe care istoria nu le va uita și chiar dacă în acest moment lucrurile sunt stabile din multe puncte de vedere, simțim valul de anxietate, stres, oboseală informațională și greutate de a ne concentra, iar toate astea își pun amprenta asupra modului în care funcționăm în echipe.

După doi ani de pandemie suntem martorii unor evenimente foarte dure și pare că e foarte greu să ne mai agățăm de ceva cu optimism și încredere. Pe liderii de echipe este o presiune suplimentară. La ei este responsabilitatea de a-i menține în joc pe oameni, de a comunica, a sădi speranță, a gestiona multiple forme de stres și anxietate. Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Autenticitate

E momentul să le arăți oamenilor latura ta umană, să găsiți asemănări și să celebrați micile bucurii, cât și marile frici pe care le împărtășiți. Dacă vei vorbi deschis despre vulnerabilitățile tale, îi vei încuraja pe oamenii din echipă să se deschidă. O problemă mare în societate este faptul că mulți dintre noi nu vrem să recunoaștem și să vorbim despre ceea ce simțim, nu avem o cultură a terapiei și în general emoțiile din zona de anxietate, stres, frică, sunt un subiect tabu. Un lider care vorbește despre temerile sale o să le arate oamenilor din echipă că și temerile lor sunt reale și justificate. Fiecare dintre noi cărăm mult stres pe umerii noștri în perioada asta. Iar stresul ăsta este invizibil. Ne-ar fi mult mai ușor să vedem că nu e totul pe umerii noștri și că toți oamenii din echipă pun umărul. E mai ușor de gestionat. Și pentru tine, ca lider, e mai ușor de coordonat o echipă, de înțeles, de comunicat. You’re all in this together! Trebuie doar să le arăți că și tu ești acolo.  

Pas cu pas

Mulți dintre noi simțim în perioada asta dificultatea de a vedea cu claritate în viitor. În echipe și organizații asta se reflectă în modul în care stabilim obiective și ne facem planuri pe termen mediu. Poți să-i ajuți pe oamenii din echipa ta prin a vă stabili obiective pe termene scurte, prin a aborda fiecare săptămână și fiecare zi în parte. S-ar putea să nu ai idee cum depășiți crizele mari ale momentului, dar mergând înainte în fiecare îi câte puțin veți căpăta împreună mai multă claritate și încredere în viitor.

Flexibilitate în gândire și acțiune

Poate că în echipa ta aveți constant decizii de luat, iar aceste decizii schimbă traiectoriile cu care oamenii abia începeau să se obișnuiască. De la situații foarte des întâlnite legate de cum și de unde lucrăm, revenirea la birouri sau munca hibridă, la cum ne reinventăm pentru a rămâne relevanți în piață, pentru a depăși o criză. Oferă un model de gândire flexibilă în orice tip de decizii, pentru a le antrena acest comportament și a-i pregăti pentru ceea ce urmează. 

Vorbește deschis despre faptul că atât traseul, cât și destinațiile se pot schimba destul de drastic în perioada următoare, și că totul este parte din proces.

Comunică….cât poți de mult, comunică!

Orice informație pe care oamenii din echipa ta o află în mod neoficial poate reprezenta o sursă de stres / anxietate. Știm, în vremuri mai puțin tulburi anumite detalii, decizii și informații din organizație puteau să reprezinte în sine o sursă de neliniște. Acum, credem că este mai important CUM află oamenii din echipe și de la cine vin aceste informații. Tu poți fi în control și poți să-ți faci o strategie despre cum să comunici mai mult cu echipa ta. Alege cât poți de mult să aveți oportunități directe de comunicare, să vă vedeți, să fiți aproape (cât se poate), pentru a elimina din posibilele emoții și interpretări greșite ale mesajelor.

La final, credem că poate cel mai important lucru pe care-l poți face pentru echipa ta este să le fii aproape. În orice formă poate să o ia acest aproape: o comunicare mai personală, timp de calitate petrecut împreună, oportunități de a vă descoperi și redescoperi. Oricât de mult își pune amprenta contextul asupra noastră, momentele autentice de deconectare sunt acum mai necesare ca oricând! 

Foto de Austin Distel disponibil pe Unsplash

Articole similare

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Ai parte de competiție în echipă?

Aspecte legate de competiția în echipe, și mai ales câteva idei care să te însoțească în rolul de leadership atunci când analizezi ce este mai bine pentru echipa ta.

Ești pe lista managerilor buni?

contextul anului pandemic a determinat apariția unor nevoi comune pe care le vom împărtăși astăzi cu tine și pe care te încurajăm să le incluzi în managementul echipelor tale

Scurt refresh al comunicării în leadership

Depsre conversațiile necesare în această perioadă și despre anumite abilități și tehnici necesare în comunicare pentru a obține rezultate în organizațiile și echipele din care facem parte

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.