Search

Cristian Tudor: Nu fac nimic fără să cred

Meet the leader este doza de inspirație dedicată comunității absolvenților Leaders. În mod normal se întâmplă lunar și offline, însă pe durata perioadei cât stăm acasă, am decis ca Meet the leader să se întâmple săptămânal, în fiecare luni seara, de la ora 20:30 și să fie deschis pentru toți cei care își doresc să participe.

Înregistrarea integrală a evenimentului Meet the leader la care a fost invitat alpinistul Cristian Tudor, fondatorul Microgreens

“Noi n-am stat deloc pe gânduri. La nivel personal, am luat niște decizii cu două săptămâni înainte să înceapă aceasta criza care ne-a lovit. Iar la nivel de business, în momentul în care s-a instaurat aceasta criza și situația de urgență, cred ca a durat două zile maxim, timp în care ne-am dat seama ca business-ul nostru o să se stingă ușor-ușor în perioada asta și așa s-a întâmplat.”, ne-a spus Cristian Tudor, fondatorul Microgreens, în deschiderea evenimentului de luni seara. 

PREGĂTEȘTE-TE SĂ FII NEPREGĂTIT

La intalnirea noastra cu Cristian, l-am întrebat dacă simte ca ceva l-a pregătit pentru acest moment.

“Nu, deși și, în momentul în care în acele puține întâlniri, cu colegii mei în care discutăm cel mai crunt scenariu în care poate să ajungă business-ul nostru și am identificat aceste lucruri.. Astăzi le trăim.” [..] Cristian încearca să securizeze business-ul lui prin diversificarea portofoliul și adăugarea unui plus pentru produsele Microgreens.

ACȚIUNE

Cristian și-a pus întrebarea – Ce vor oamenii în perioada aceasta?

“Majoritatea lucrurilor vin ca parte din feedback-ul pe care îl tot primim.”

“Cele mai multe lucruri pe care noi le facem, ca business as usual, le facem pentru că nevoia este considerată că o să existe și am nimerit-o!”

“Toate lucrurile astea le aveam în plan și voiam să le dezvoltăm, dar cumva acum am pus pe repede înainte totul, pentru că oricum avem timp.”

Da, acum ai timp să te uiți la ideile tale trecute pe ultimele foi din agendă, pentru că fix acelea îți vor ieși în perioada asta. Puțin curaj!

Cristian ne-a povestit că are un foarte bun prieten și mentor care are un principiu de viață foarte important: “Totul ține de viteză și de execuție”. 

Cristian spune că nu poți sta prea mult pe gânduri în astfel de situații. Decizia lor în această  perioadă a fost luată în două zile. Este foarte înțelept să acționezi pe moment. “Toată lumea la două săptămâni distanță face ceea ce am făcut noi acum 14 zile.”

“Totul este asemănător, dar strict și la obiect.”

Iată câteva idei pe care Cristian le-a implementat zilele astea în Microgreens:

  • au adus împreună mai mulți producători și distribuitori și au creat un Community market
  • pregătește un micro kit pentru copii ca să își crească singuri plantele acasă
  • Grow it yourself pentru acasă pentru cine vrea să aibă propria salată sau alte plante și legume
  • o oportunitate a momentului este agricultura clasică, așa că au început să investească în asta.
  • eficientizează procesele, reduce costurile și amînă acolo unde i se permite. 

INSPIRAȚIE

Cristian are un acronim pe baza căruia se ghidează: “Nu fac nimic fără să cred!” El spune că este ceva legat de feeling, un feeling că totul este bine, dar mai mult, este o chestie legată de credință și de inspirație.

“Eu, cred.”

“Este normală frica. Dacă nu ai frică, cred că ajungi să devii prea relaxat și nu este bine să fii relaxat în perioada asta, sub nicio formă.” 

“Dacă devii prea relaxat înseamnă ca ai vreun milion, două, trei de euro în cont și nu te interesează… Noi n-avem.”

Despre Cristian Tudor
Cristian Tudor are 30 de ani şi este de profesie inginer horticultor.

Până să devină antreprenor, Cristian a lucrat în cadrul unei companii grecești care comercializa material săditor în România, dar dupa șase luni a crescut primii vlăstari într-un apartament din Drumul Taberei.

În 2014 a făcut un împrumut bancar și a ridicat prima seră, în curtea casei părinților săi. Așa a început povestea Microgreens, primul producător local de microplante din România și cel mai apreciat de profesioniștii din HoReCa.

Azi, peste 100 de restaurante folosesc produsele lor, iar în 2018, cifra de afaceri Microgreens a depăsit 3,5 milioane de lei.

Articole similare