Search

Cum accelerezi viitorul, cum câștigi experiența?

Claudiu Butacu, omul din spatele EFdeN, Bogdan Micu, cel care luptă împotriva tăietorilor ilegali de lemn cu aplicația inteligentă Inspectorul Pădurii de la Ministerul Mediului și tânărul celor o mie de proiecte pe care le duce la bun sfârșit cu aceeași energie – Victor Micu, au fost invitații speciali ai evenimentului LEADERS “Cei care accelerează viitorul” ce a avut loc joi, 15 iunie, la Dialogue Social Bar în București.

Peste 50 de oameni au ascultat cu sufletul la gură poveștile celor trei și au găsit inspirație pentru a trece la acțiune și a face lucrurile să se întâmple. A pornit motoarele Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decathlon București și omul din spatele proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare independente energetic. Proiectul lui este unul inovator în întreaga lume, dar drumul până la succes nu a fost mereu simplu: “Câteva luni, pe când construiam, a plouat abundent. Și ne începeam fiecare zi scurgând prelatele de apă și făcând o muncă de rutină pe care n-o mai înțelegeam. Dar fără de care nu puteam merge mai departe, era imposibil”, a povestit acesta. Fiecare etapă a presupus fonduri peste fonduri, astfel încât a trebuit să caute neobosit împreună cu echipa finanțări peste finanțări.

A turat apoi motoarele la maximum Bogdan Micu. Cine n-a auzit de #rezist? Probabil că v-ați întrebat deja cine a avut ideea și de unde a pornit totul. Dacă nu știați, Bogdan Micu este răspunsul, antreprenor cu afaceri în 13 domenii de activitate, președinte de ONG și om implicat în schimbarea socială. “Întotdeauna să cauți să ajuți sau să schimbi lucrurile la care te pricepi, în domeniul tău. Eu mă pricep să vând și să scot esența din lucruri, așa că mi-a venit ideea cu #rezist, care pare simplă la prima vedere, și cu laserele pe clădirile din Piața Victoriei. Să vezi cum cuvintele tale sunt scandate de mii de oameni și ele se transformă în fapte, au efect, este ceva unic”, a mărturisit Bogdan, absolvent al unuia dintre programele LEADERS.

“În urmă cu un an și jumătate nu știam prea bine ce vreau. Apoi am primit șansa de a organiza Atelierele Digitale ale Google România și, împreună cu LEADERS, de a le implementa în toată țara. Target-ul lor era să ajungem la 10 000 de oameni. Atunci am zis că vom ajunge la 12 000. Și, deși erau multe lucruri noi și puțini au crezut că se va face, am ajuns la 12 000. E important să-ți pui limitele mai sus, ca să ajungi mai sus”, a spus Victor Micu, absolvent LEADERS și el.

Cei peste 50 de oameni prezenți la evenimentul “Cei care accelerează viitorul” au trecut apoi la viteza de croazieră și s-au familiarizat cu noul concept LEADERS, acceleratorul de experiențe sau programul LEADERS Experience, în care tineri cu vârste până în 25 de ani au ocazia de a experimenta pe bune situații reale de viață, de a duce la bun sfârșit un proiect social și de a intra într-o comunitate de oameni-resursă. Mai multe detalii despre program, aici: www.leaders.ro/experience

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google