Caută

Fundația Leaders și partenerii săi au oferit burse gratuite, în programul de leadership, adresat liceenilor din România, pentru a-i îndruma să-și identifice punctele forte și posibile cariere.

În anul 2021, 175 de liceeni, din mai multe județe ale țării, au avut posibilitatea să participe la programul național de leadership, LEADERS Explore, adaptat nevoiilor și vârstei lor în dezvoltarea educațională și cea vocațional-profesională. Concret, obiectivul programului este acela de a îi ajuta pe liceeni să îți descopere menirea și să identifice, prin orientarea și consilierea specialiștilor, posibile direcții de carieră.

Într-un program de leadership, liceenii își exersează puterea de concentare, își întăresc încrederea în forțele proprii și în potențialul lor, înțeleg ce înseamnă să fii transparent față de ceilalți, își dezvoltă capacitatea de analiză și sinteză și curajul de a face ceea ce își doresc. Calitățile și aptitudinile dobândite îi vor ajuta să devină lideri responsabili pentru comunitățile din care vor face parte, lideri cu principii și valori sănătoase care vor inspira alți oameni la rândul lor. Leaders Explore este programul educațional dezvoltat pe modelul de leadership colaborativ, care se află la intersecția celor trei axe: menire, colaborare și gândire sistemică. Liceenii și-au putut identifica posibilile direcții în carieră, ajutați fiind de exerciții practice și experiențe reale, prin aplicarea diferitelor instrumente vocaționale sau participarea la ateliere de orientare vocațională și evenimente inspiraționale de tip Biblioteca Vie, cu 10 invitați din domeniile de interese ale liceenilor.

Programul s-a desfășurat pe o perioadă de 3 luni, timp în care elevii de liceu au participat intens la 8 ateliere online de leadership training, un eveniment de orientare vocațională și au învățat să lucreze în echipă, implementând proiecte cu idei identificate în propriile lor comunități. În Leaders Explore se pune accent și pe lucru în echipă și se încurajează dezvoltarea proiectelor prin care se pot identifica soluții pozitive în rezolvarea anumitor probleme ale comunităților din care fac parte elevii.

Astfel de proiecte sunt Help me help you – Brașov – proiect de educație pentru liceeni, cu accent pe orientarea în carieră sau Dreptate pentru toți – Vaslui – proiect cu dublu scop: îmbunătățirea relației elev-profesor din liceele de proveniență ale exploratorilor din echipă și donație materială către centrele sociale de copii.

La final programului, participanții au dobandit prima certificare în leadership, intitulată ,,Knowing Yourself” și au acces în comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 32000 de tineri lideri, absolvenți din peste 21 de ani de activitatea a Fundatiei Leaders.

Edițiile Leaders Explore din 2021 sunt realizate cu sprijinul oferit de Lidl România și Hella România, cărora le mulțumim pentru implicare și suport! În decursul anilor, Fundația Leaders a urmărit în permanență să creeze parteneriate durabile cu organizații responsabile și dornice să se implice în proiecte care au ca scop îmbunătățirea calității educației adresată viitoarelor generații.

The post Fundația Leaders și partenerii săi au oferit burse gratuite, în programul de leadership, adresat liceenilor din România, pentru a-i îndruma să-și identifice punctele forte și posibile cariere. appeared first on Fundatia LEADERS.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.