Search

Leaders Explore Liceeni – autocunoaștere, curaj și viziune

Fundația Leaders a dezvoltat acest program ca pe un instrument care să combată vulnerabilitatea elevilor de liceu, aflați într-o etapă a vieții lor în care lipsa de perspectivă sau de autocunoaștere predomină și îi influențează să facă alegeri nepotrivite pentru viitorul lor profesional și personal.

În programul Leaders Explore, liceenii se vor familiariza cu mentalitatea de explorator, descoperindu-si valorile personale, vor parcurge sesiuni de lucru pentru a învăța noțiuni despre stilurile de comunicare DISC, vor forma echipe de lucru pentru a implementa împreună proiecte cu impact pentru comunitățile din care fac parte, vor exersa exerciții de vorbit în public, și nu în ultimul rând își vor putea identifica posibile direcții de carieră, bazate pe tipologia personalității lor, sub îndrumarea trainerilor și a specialiștilor din diferite domenii invitați în această sesiune. De asemenea, exploratorii liceeni înscriși în program, își vor asuma o provocare, timp de 30 de zile, prin intermediul căreia au obligația să renunțe, să modifice sau să adauge în rutina lor un comportament responsabil.

De curând, s-a încheiat ediția hibrid Leaders Explore Liceeni, Ploiești 2021, prima care a avut și componenta offline de la începerea pandemiei de Covid 19 – o decizie luată asumat și responsabil împreună cu partenerul programului, Lidl România. La această ediție  au participat liceeni cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani.

Proiectele implementate de echipele de liceeni, în cadrul acestui program, au fost Leader of your mind și Ploiești Upgrade.

Leader of your mind a plecat de la o problemă identificată în rândul comunității, și anume, lipsa informării specializate a tinerilor cu privire la sănătatea mintală și a tulburărilor de alimentație care pot fi generate de dezechilibrele mintale. Implementarea proiectului a constat în acțiuni de comunicare pe canalele de social media (https://www.instagram.com/leaderofyourmind/) cu privire la informații legate de problematica acestui subiect. De asemenea, liceeni s-au orientat și spre o sesiune întrebări și răspunsuri venite din partea unui specialist psihoterapeut (înregistrarea se poate consulta aici. A fost organizat și un webinar, care a constat în interacțiuni cu persoanele din grupul țintă, pe baza informațiilor pregătite de specialiști, despre afecțiunile prin care pot trece tinerii.

Ploiești Upgrade a fost un proiect de educație ecologică, plecând de la nivelul ridicat de poluare generat de deșeurile aruncate la întâmplare, în orașul Pitești. Astfel, liceenii au organizat un maraton al ecologizării la care au participat peste 50 de tineri din comunitate, colectând, în echipe, deșeurile reciclabile de pe străzi. La finalul campaniei de ecologizare, au fost înmânate 40 de premii, venite din sponsorizări – întreaga campanie poate fi urmărită aici.

Câteva gânduri venite din partea participanților:

Experiența Leaders Explore este una magică în adevăratul sens al cuvântului, sunt încântat că am luat decizia de a mă înscrie în acest program. Am învățat enorm de multe, dar și mai important, am învățat cum să învăț, lucru de o valoare enormă. – Andrei Marcu

Programul Leaders Explore mi-a oferit șansa de a mă cunoaște, de a mă perfecționa și de a-mi da seama cât de puternică sunt, cât de ambițioasă și implicată pot fi într-o echipă și într-un proiect. M-a ajutat să mă dezvolt, m-a învățat lucruri importante și pe lângă toate acestea, m-a ajutat să cunosc persoane noi și să leg prietenii. – Baciu Denisa Andreea Pentru mai multe informații despre programul Leaders Explore Liceeni, puteți consulta site-ul https://leaders.ro/programe/explore/elevi

The post Leaders Explore Liceeni – autocunoaștere, curaj și viziune appeared first on Fundatia LEADERS.

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google