Search

Leaders pentru Liceeni – câteva zile rămase pentru înscriere

Ai putea fi un Explorator şi să nu ştii asta. Încă. De când te ştii îţi pui mereu întrebări şi le cauţi răsunsurile în cele mai diverse surse. Vrei să experimentezi şi să cunoşti cât mai mult din tot ce este în jurul tău. Lucrul în echipă te provoacă, nu îţi este teamă de greşelile tale sau de ale celorlalţi pentru că ştii că din greşeli poţi învăţa. Absorbi informaţiile pe care le primeşti şi le dai, la rândul tău, mai departe. Pentru că ştii că aceasta este responsabilitatea ta. Da, profilul tău se potriveşte perfect Exploratorului pe care îl căutăm.

  LEADERS Explore pentru Liceeni este cel mai complex program de leadership pentru elevii de liceu, între 14 şi 19 ani. Ţi se adresează ţie, colegilor tăi, indiferent de liceul la care studiezi sau de profilul lui. Singura condiţie este să nu fii în clasa a XII-a.

Nu am crezut că voi fi vreodată în stare să mă conectez la un nivel atât de profund cu cineva din afara familiei, dar prin LEADERS Explore, mi-am dat seama că m-am înșelat.

Vlad Schiller, absolvent, Brașov 2018

  Mai sunt câteva zile în care te poţi înscrie. Momentan desfășurăm programul în Videle (Teleorman), Moinești (Bacău) și Constanța cu termenul limită pentru înscrieri 24 februarie 2019 precum și în Pitești (Argeș) și Moreni (Dâmbovița) cu termenul limită pentru înscrieri 28 februarie 2019.

“Experiența din program este unică pentru fiecare participant, dar ceea ce este cert este că LEADERS Explore este un incredibil catalizator pentru schimbare și dezvoltare.”

Teodora Pătrașcu, absolventă, București 2018

Doar în 2018, programul s-a derulat în 15 oraşe din ţară, printre care şi Constaţa, Piteşti, Moreni, Moineşti şi Videle. La finalul pregătiri intensive, desfăşurate pe parcursul celor 6 luni de program, tinerii şi-au pus proiectele în practică. Fie că acestea au însemnat facilitarea accesului către consilierea vocaţională pentru elevi, colectarea selectivă a deşeurilor din oraş sau modernizarea unei biblioteci, fiecare dintre proiecte a făcut un bine comunităţii şi a dat şansa adolescenţilor să înveţe ce pot face, concret, ca să îşi pună ideile în practică.

  Ca să te înscrii, trebuie să completezi formularul de pe www.leaders.ro/elevi până la data corespunzătoare uneia dintre cele cinci ediţii. În formular sunt câteva întrebări de bază, date de contact, dar mai ales întrebări prin care ne dorim să te cunoaştem mai bine, ca de exemplu “Care este cea mai mare reușită a ta de până acum?” “Care este cel mai mare vis al tău și cum lucrezi în acest moment pentru a-l atinge?”. Răspunsurile sincere şi autentice te vor ajuta să ajungi la următoarea etapă a selecţiei, interviurile telefonice. La ele participă 35-50 de persoane înscrise din fiecare oraş. Iar, la final, dacă discuţia cu tine ne va convinge, vei putea face parte din Clasa celor 25 de Exploratori din oraşul respectiv.

  “În 2019 ne concentrăm resursele în coagularea comunității, absolvenții programului având ocazia să interacționeze mai mult cu actuala generație, încă din punctul zero, precum și în zona inspirațională. Am preluat din programul frate dedicat studenților conceptul de Bibliotecă Vie, pe care îl adăugăm ca o zi extra de program în fiecare oraș în care mergem.” – Ștefan Vasilică, Manager de Program LEADERS Explore pentru Liceeni, Fundația LEADERS

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google