Comunitatea LEADERS și-a dat întâlnire la acest început de toamnă în doua cadre neconvenționale de networking și împărtășire de experiențe: pe crestele munților Bucegi și printre valurile Mării Negre.

Offroad Mioritic a fost tematica primului LEADERS Retreat de anul acesta care a reunit absolvenți, traineri, invitați și parteneri din toate colțurile țării și ale lumii. Am ieșit de pe drumurile bătătorite, ne-am deconectat de cotidian și am cutreierat Munții Bucegi pe 4 roți. Am făcut și un scurt popas la stână pentru un bulz și o cană de apă rece de izvor.

La câteva zile distanță, ne-am conectat cu un nou mix de oameni din comunitatea LEADERS, de data asta nu într-un loc cu capul în nori, ci cu picioarele în valurile mării, la Limanu, la Retreat-ul intitulat LEADERS până-n pânzele albe. I-am asteptat pe invitați direct pe velier, departe de agitația urbană, iar dimineața am ridicat pânzele si ne-am transformat rapid într-o echipă. Căpitanul echipajului a fost Sorin Drugan, fondatorul SetSail și un om foarte drag nouă, care nu numai că ne-a învățat foarte multe lucruri despre cum se conduce un velier, ci ne-a și inspirat cu poveștile celor aproape trei luni în care a traversat Atlanticul solitar pe un velier.

La întoarcerea pe uscat, Latif Stoica, unul dintre oamenii nucleu ai comunității, ne-a răsfățat papilele cu un Saganaki cu creveți și brânză feta gătit la ceaun.

Serile în Retreat ni le-am petrecut stând la povești și la vinuri românești. Crama Avincis a fost invitatul special al întâlnirilor noastre. Dacă la peste 1600m altitudine ne-au cucerit notele condimentatea ale Pinot Noir-ului învechit în baricuri, pe velier preferata noastră a fost Feteasca Regală.

LEADERS Retreats sunt evenimente anuale dedicate exclusiv comunității LEADERS, la care participă un număr retrâns de oameni. Participarea se face doar pe bază de invitație.