44420643625_7f24e88871_k

Liderii vin la conac

E duminică după-amiază și soarele se pregătește să se ascundă după butașii de vită de vie. Merlotul încă se lasă răsfățat de toamnă. “La analiza de dimineață nivelul de zaharuri mai avea jumătate de procent pentru ca strugurii să fie gata de cules”, ne explică cu pasiune Bianca, ghidul nostru pe domeniul Dobrușa și mai apoi povestitorul vinurilor Avincis.

Împreună cu echipa Avincis pregătim acest Retreat de câteva luni bune. Căutam locuri în care comunitatea Leaders să se întâlnească într-un grup restrâns, să împărtășească experiențe și să facă netorking neconvențional, iar răspunsul explorării noastre a fost clar – Domeniul Dobrușa.

După ce s-au piedut puțin pe dealurile din Drăgășani, cei 10 lideri invitați în Leaders Retreat au ajuns la conac numai bine cât să prindă cel mai frumos apus. Dar nu era panică dacă nu îl prindeau, pentru că și răsăritul e la fel de spectaculos. Cramă Avincis e așezată pe un vârf de deal, înconjurată doar de vită de vie. Fiecare poartă de acces pare intrarea principală și fiecare loc de pe domeniu îți oferă cea mai frumoasă priveliște.

Comunitatea Leaders se bazează pe încredere, așa că nimeni nu s-a întrebat cine mai vine. Și-au lăsat business-urile, pacienții sau copiii, au urcat în mașini, au conduc câteva sute de kilometrii, s-au așezat în jurul mesei și au descoperit un grup de oameni cu care împărtășesc aceleași valori, oameni care fac România mai puternică în fiecare zi.

În prima seară, am luat cină pregătită în stil tradițional oltenesc de doamnele de la conac, prilej bun să ne cunoaștem. După micul dejun, am făcut o plimbare pe domeniul Avincis, cât să se facă oră potrivită pentru a începe degustarea de vinuri. Alături de noi a fost și Nicuța Enache, fondatoarea restaurantului Osteria Ciao Niki, așa că am gătit împreună prânzul – un fusion italiano-românesc care să însoțească fiecare vin pe care echipă Avincis ni l-a pregătit pentru degustare.

Încă mai dezbatem care vin e mai bun, deși știm că nu vom ajunge la vreo concluzie. Fiecare dintre noi și-a mai luat câteva “mostre” acasă, ca să aprofundăm studiul. Ce știm sigur e că, exact ca într-un discurs în public, ne-a rămas gândul la Crâmpoșia care a deschis degustarea și Cuvee-ul Grandiflora care ne-a așteptat liniștit în decantor până au fost gata paștele cu carne.

Cum deja am primit reclamații pentru numărul limitat de locuri în Retreat, pregătim alături de echipă Avincis o degustare în București, prilej bun să ne revedem cu comunitatea Leaders.

Descoperă Industria Tech la Her Webinars Summer 2023

Her Time România este încântată să anunțe a șasea ediție a evenimentului bianual Her Webinars, “Her Webinars Summer Edition 2023”, un eveniment educațional ce se va desfășura în perioada 17-21