Search

Monica Paraschiv: „Vreau să fiu stăpână pe deciziile mele”

Monica tocmai s-a întors din vacanța în Canada. E relaxată și zâmbitoare, dar gândurile i s-au mutat rapid de la elani și lacuri turcoaz la cum să absoarbă toate experiențele din acceleratorul pentru viața reală. De ce a ales să vină la LEADERS și care sunt așteptările ei, ne-a povestit chiar ea, înainte de marea provocare a simulării de business.

„Mi-a plăcut foarte mult ideea de accelerator, sper să fie un catalizator pentru ce vreau să descopăr la mine și pentru ce-mi doresc să fac pe viitor”. Monica recunoaște că simte nevoia unei perioada de suport, de mentorat și, mai ales, abia așteaptă să-i cunoască mai bine pe ceilalți participanți, oameni cu background diferit care să-i ofere o altă perspectivă. „Îmi place să cunosc oamenii și să leg relații profunde. Cred că e important să vorbim despre noi, să învățăm ce tip de leadership ne caracterizează, să comunicăm, să dezbatem lucruri pentru care nu am avut timp, răbdare sau curiozitate să le abordăm până acum. Dar abia aștept să facem probele practice: simularea de business și un caz social la care să lucrăm, să avem rezultate concrete”, spune cu pragmatism.

Pentru Monica, LEADERS Experience înseamnă ieșire din zona de confort și dorință de evoluție.

Monica face un master la Politehnică, la Facultatea de Energetică, a lucrat la modernizarea unei stații electrice și pe piața de energie, a făcut voluntariat, a fost graphic designer și acum se ocupă de proiectul EFdeN, casa eficientă energetic. În același timp, e pasionată de înot și de dans, deși asta înseamnă să iasă foarte mult din zona de confort. Încearcă mai multe lucruri, pentru că încă își caută drumul: „Sunt coordonator de echipă, dar nu mă simt foarte stăpână pe mine, simt că nu am suficientă încredere să-mi duc obiectivele la final.” Iar LEADERS îi poate reașeza valorile și calitățile în cea mai bună formă. „’Practic’ și ‘real’ au fost cuvintele care m-au convins și ideea de mentorat. O persoană care să mă sprijine în dezvoltarea mea și să-mi limpezească ideile. Sunt la o răscruce și sper ca după LEADERS să am un moment în care să știu exact că asta vreau să fac pentru tot restul vieții”, spune Monica.

* Monica Paraschiv este susținută de de Raiffeisen Bank, partener principal al programului LEADERS Experience.

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google