Search

NE PREGĂTIM DE ATERIZARE

Te rugăm să cuplezi centura de siguranță, să te asiguri că toate lucrurile din jurul tău sunt puse la locul lor, să te relaxezi privind pe geam pentru că urmează să aterizăm.

Așa cum coborârea de la peste 10000 de metri altitudine necesită o pregătire, credem că în perioada asta este important să avem grijă ca motoarele să încetinească organic pentru a putea să ne bucurăm de peisajul din jurul nostru.

Pentru mulți dintre noi perioada Crăciunului înseamnă multă alergătură, de la cadouri la rapoarte, de la evaluări la petreceri, momente de planificări intense, bugete și ghete, zăpadă și proiecte. Cel mai important este însă să ne putem bucura de ce se întâmplă, lăsând loc pentru noi și să ne bucurăm astfel de o aterizare cât mai lină. 

Haemin Sunim, un călugăr budist născut în Korea, povestește în cartea sa, The things you see only when you slow down, despre faptul că lumea se află astăzi în mișcare cu mare viteză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mișcăm și noi cu ea. Conform acestuia libertatea este un lucru pe care nu ar trebui să-l îngrădim, nu ar trebui să o oferim la schimb pentru nimic, cu atât mai puțin să o sacrificăm pentru a obține beneficii materiale.

O importanță la fel de mare trebuie să o oferim și oamenilor și relațiilor. În 1938 oamenii de știință au început cel mai amplu studiu longitudinal, urmărind 268 de studenți de la Harvard, sperând să găsească secretul care duce către o viață sănătoasă și fericită. Studiul Grant a devenit un reper pentru întreaga lume, din cohorta originală de la Harvard, recruți ai studiului, 19 mai sunt în viață și au peste 90 de ani, dintre ei au făcut parte și președintele John F. Kennedy, cât și vechiul editor al Washington Post, Ben Bradlee. 

Revelația studiului a venit în următoarea formă: calitatea relațiilor pe care le avem și cât de fericiți suntem alături de alți oameni din viața noastră, determină o influență puternică asupra sănătății noastre. 
Nu mai este mult până la aterizare, iar pe aceste ultime minute petrecute împreună, te rugăm să te gândești la tine, și la ce a însemnat pentru tine acest zbor. Când gândurile, prioritățile și dorințele sunt armonizate, plecăm din nou, împreună, spre un nou an la înălțime!

Articole similare

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Gestionarea stresului în echipe

Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Scurt refresh al comunicării în leadership

Depsre conversațiile necesare în această perioadă și despre anumite abilități și tehnici necesare în comunicare pentru a obține rezultate în organizațiile și echipele din care facem parte

Relația cu tehnologia

Tehnologia va rămâne o parte importantă din viața noastră, iar modul în care alegem să o integrăm, rolul pe care i-l oferim, tipul de comportamente pe care îi permitem să ni le creioneze, toate acestea sunt în controlul nostru.