Search

Poți să fii fericit în România?

Fericirea e un lucru mărunt? Nu știm ce este, dar am aflat ce nu este: nu te naști fericit, ci tu îți faci fericirea cu mâna ta. Despre asta este vorba în ”Cum să fii fericit în România”, volum coordonat de Oana Bârna.

Cartea reprezintă o colecție de gânduri despre propria fericire, venite de la 17 minți luminate care au trăit sau trăiesc în România. În loc de introducere, avem definițiile lui Emil Cioran despre fericire și nefericire la români, în stilul său cinic obișnuit: ”Există un ”pesimism românesc”, sau mai degrabă o ”teamă de a trăi” națională pe care am moștenit-o, neîndoielnic.”

Alți autori menționați în volum abordează fericirea ca noțiune filozofică sau o pot simți și identifica doar prin comparația extremă cu o tragedie.

Articole similare

Cărți de leadership musai de citit în luna aprilie

Luna aceasta ți-am adus două cărți care reprezintă o excelentă sursă de inspirație si acțiune, Dorie Clark vorbește despre liderii de gândire în timp de Carl Newport reamintește importanța muncii.

Cărți de leadership de neratat în luna martie

Luna aceasta ți-am pregătit niște cărți care se axează pe tine, 3 cărți despre: anxietate, obiceiuri și viziunea asupra fiecărei zi te vor face sa îți reconsideri modul în care privești lucrurile.

Ce carte să citești în luna februarie

Vrem să îți prezentăm o carte pe care noi am indrăgit-o luna aceasta, dacă ești curios asupra modului în care poporul român funcționează din punct de vedere pshologic atunci avem cartea pentru tine!

Cărți de leadership musai de citit

O colecție de cărți numai bune de citit pentru a-ți antrena componenta de leadership. Aceste recomandări sunt extrase din newsletter-ul săptămânal Leaders si sunt actualizate constant. Life’s A Pitch, Philip