Search

Ruxandra Ion a rezolvat ecuația leadership-ului

Ruxandra Ion este exemplul perfect al tinerei matematiciene curajoase care a fost mereu motivată de o perseverență și un perfecționism remarcabile, lucruri care, acum, i-au adus propriul business. Aceasta este ghidată în parcursul său profesional de principiul conform căruia, pentru a reuși în adevăratul sens al cuvântului, un om trebuie să se bucure de echilibru interior și de siguranță de sine. Ruxandra caută mereu să devină “cea mai bună variantă a sa”, reușind să facă doar ce îi place, alături de oamenii care îi înțeleg aspirațiile, iar acest lucru este cel care aduce în atenție liderii veritabili.

Fundația LEADERS: Cum te caracterizezi în câteva cuvinte?
Ruxandra Ion: Îmi place să privesc viața ca o tablă de șah, iar partenerul meu este timpul. Cred că misiunea mea zilnică este să devin permanent cea mai bună variantă a mea. Să fii atât de bun în ce faci, să aduci atât de multă valoare în viețile celor din jur, să ai rezultate și să trăiești o viață atât de plină de pasiune, care îți conferă o liniște și o mulțumire sufletească enormă, este ceea ce te face fericit la sfârșitul zilei. Sunt o persoană veselă, sociabilă, ambițioasă, cu o motivație și o dedicație care mă ține activă și mă face să reușesc în ceea ce îmi propun. Îmi plac cifrele și cred că antreprenorii de succes lucrează cu instrumente financiare pe care le stăpânesc foarte bine. Lucrurile de valoare se nasc alături de oameni de valoare și totodată prin multă muncă, pasiune, determinare și o doză puternică de încredere și perseverență care nu te lasă să renunți.

Un lider autentic are ca bază: experiența, eșecul, emoția, reflectarea asupra experiențelor și emoțiilor, învățarea și acțiunea.

Un lider nu privește leadership-ul ca pe un rol, ci ca pe o parte integrantă a vieții sale, trăind în felul ăsta în fiecare clipă. Leadership-ul este despre rezultatele atinse cu și alături de oameni, în primul rand. Cred că ceva autentic se răspândește ca un virus atunci când inspirația, inovația și credința se dovedesc invincibile.

Fundația LEADERS: Care a fost elementul ce te-a determinat, la o vârstă atât de fragedă, să îți deschizi propriul business?
Ruxandra Ion: Trebuie să-ți placă ceva înainte de a te apuca să faci. Pasiunea și provocarea de a face altceva, de a face lucrurile diferit au fost elementele-cheie care m-au determinat să-mi deschid propriul business. Poate cea mai importantă investiție în business este o aportul muncii mele. M-am alăturat echipei TMC Consultanță la începutul anului 2013 și, în prezent, sunt co-founder-ul departamentului de IT fiind responsabilă de zona de online și anume aplicații mobile, e-commerce și web-design. Am considerat că este o afacere cu potențial de creștere în care pot să-mi dezvolt aptitudinile și să fac ce-mi place.

Fundația LEADERS: Pe viitor îți dorești să continui activitatea de antreprenor, crescând business-ul propriu sau te vezi lucrând, pentru o anumită companie?
Ruxandra Ion: Îmi voi continua activitatea ca antreprenor și cred cu tărie că stâlpul de rezistență al oricărei companii sunt oamenii. Cred că antreprenorii veritabili împărtașesc valori comune.

Fundația LEADERS: Ce te-a motivat să participi la o școala de leadership și de ce ne-ai ales?
Ruxandra Ion: Curiozitatea, dorința de a învăța ceva nou și a de întâlni oameni pasionați de leadership. Încă de la primul click pe site mi-a inspirat o doză de încredere și m-a făcut să-mi doresc să fiu acolo, după care lucrurile au venit de la sine. Pur și simplu, am simțit că mi se potrivește.

Fundatia LEADERS: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat la LEADERS și cum ți-au folosit informațiile și practica în business-ul propriu și nu numai?
Ruxandra Ion: A face ceea ce ți se potrivește, față de a face ceea ce îți place, poate părea un clișeu, dar este un clișeu care funcționează. Verificarea în practica a planului de business este poate cea mai mare provocare pentru o afacere la început de drum, cât și provocarea legată de resursele umane și anume partenerii tăi. Fiecare zi la LEADERS a avut specificul ei, cu o organizare ireproșabilă, cu un mix de workshop-uri de dezvoltare personală alături de profesioniști și povești care te țineau conectat; asta face ca această experiență să lase o amprentă puternică asupra carierei tale profesionale.

Fundația LEADERS: Cum ai caracteriza experiența LEADERS?
Ruxandra Ion: Nimic nu este imposibil.

Fundația LEADERS: În urma experienței la LEADERS, cum și în ce măsură s-a schimbat perspectiva ta asupra leadership-ului?
Ruxandra Ion: O experiență unică pe care o recomand tuturor celor pasionați de leadership și de ceea ce fac în prezent cât și de carieră, care au curajul să-și urmeze idealurile, saă învețe din propriile greșeli și ale celorlalți, să fie responsabili și mereu deschiși să învețe lucruri noi, știind că de ei depinde schimbarea și conștientizând faptul că pentru a deveni un lider este nevoie de timp, dorință si determinare.
Profitați de fiecare moment la maximum. Veți avea parte de multe surprize și provocări placute alături de oameni excepționali care vor contribui într-un mod progresiv la dezvoltarea voastra profesională. Comunicați cât mai mult, veți avea parte de speakeri de top care vă vor împărtăși din experiențele lor, descoperiți-vă pe voi înșivă și învățați ceva din fiecare experiență. Vă recomand cu încredere să participați, să vă bucurați de evoluție, aspirând la dezvoltare.

Articole similare