Search

Seara în care “liderii” s-au scris Leaders – LEADERS 16 ani

A fost odată ca niciodată o seară plină de lumină, în care oameni de toate vârstele și profesiile s-au strâns în jurul unei idei în Sala Atelier a Teatrului Național.

A fost odată o sărbătoare de “sweet sixteen” a unui vis, o seară a muzicii clasice în surdină, a amintirilor și planurilor de viitor, a luminii din priviri, a detaliilor atent căutate. A fost seara în care nu a existat “nu se poate” și, când șn tot Bucurestiul nu au fost găsite hortensii albastre pentru decorațiuni, ele au fost făcute prin vopsirea hortensiilor roz și albe în culoarea-emblemă a LEADERS.

A fost o seară în care care o mână de oameni pasionați au adunat în jur personalități din business, știință, sport, modă, oameni buni care au învățat în comunitatea LEDERS ce înseamnă să conduci și să vrei excelența. A fost seara în care 16 din aceste povești s-au strâns într-o carte-mărturie că se poate.

A fost odată o seară în care s-a sărbătorit adolescența unei idei care, în urma cu 16 ani, părea o nebunie. Un vis al unor oameni tineri și vizionari care au îndrăznit să spere că în România va exista și o celulă a binelui, nu numai una a răului. O celulă care se va divide prin cunoaștere, dăruire, iubire de oameni, leadership autentic.

A fost odată Jim Bagnola, mentorul Fundației LEADERS, un om care a hipnotizat audiența cu vorbele pline de miez, cu șapca în culorile steagului românesc, cu peria cu care a șters pantofii spectatorilor pentru a preda cele mai importante lecții despre un lider: “Liderii nu conduc, ei servesc, răspund nevoilor celorlalți.” “Nu-ți compromite valorile, pentru că nu-ți va plăcea de tine și nu ai unde să te ascunzi de propria persoană.” „Urmează-i pe alții când momentul o cere, dar fii pregătit să preiei conducerea la momentul potrivit.”

Un Jim Bagnola care a îndrumat primii lideri din România, apoi le-a dat încredere că-i pot învăța și pe alții. “Sunt Nașul acestei organizații. Având în vedere că sunt și italian, e foarte potrivit numele, the Godfather. An de an, voi învățați peste 3000 de tineri să fie lideri și acesta e scopul: să predați unei întregi generații leadership-ul”, a spus Bagnola emoționat.

A fost odată Raed Arafat, omul care știe cât e de greu, dar nu imposibil, ca în România să-ți împlinești visul. Aplaudat îndelung, a explicat de ce în iuresul bătăliilor zilnice, e important să ai mereu în fața ochilor idealul pentru care ai pornit la drum. “Trebuie să știi să-ți alegi bătăliile. Fără încrederea celorlalți, fără o echipă, nu poți face nimic. Să văd că există oameni care vor să facă ceva, mă face optimist. Am găsit mereu la LEADERS acea ieșire în aerul respirabil al normalității, LEADERS a adus oameni la un loc și le-a arătat că se poate. Sper ca cei 16 ani sa fie doar începutul”, a spus încrezator secretarul de stat.

A fost o seară a absolvenților LEADERS, veniți din toată țara și din toată lumea, ca o reuniune a celor care au crezut și au reușit. “Suntem poveștile care aduc speranță în lumea în care trăim”, spunea unul dintre ei. “Poți transforma aspirațiile în realitate”, mărturisea altul. “LEADER nu a schimbat ce eram, dar a arătat ce puteam fi”, recunoștea un al treilea.

Până la seara plină de strălucire și de oameni aleși, s-a străbătut un drum lung. Un drum plin de cumpene și de încercări. “În anul 2007, pe un ger cumplit în București, am rămas fără bani pentru a plăti curentul și gazele. Ne mai rămăseseră câțiva lei cu care am cumpărat un cablu și am rugat un vecin să ne dea cu împrumut niște curent. Două săptămâni așa am stat. Aveam un soi de naivitate puerilă că noi, din cămăruța aia fără curent și fără căldură, vom schimba România”, povestește Alex Gorun, omul discret și liderul pe care se sprijină fundația și echipa.

A fost odată o seară cu multă căldură și speranță, în care s-au adunat oameni buni, oameni curați, oameni cu sens, oameni care merg seara la culcare împăcați că nu au irosit zilele. Au fost odată 16 ani de LEADERS. 16 ani dintr-o poveste care se vrea fără sfârșit. Că de n-ar fi, nu s-ar povesti. La mulți ani!

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google