Caută

Tinerii care schimbă poveștile pentru copiii din spitale

Opt tineri din programul de educație non-formală LEADERS Experience au inițiat Șoseta cu povești, un proiect prin care vor să aducă bucurie copiilor internați în spitalele din România. Concret, este vorba despre o platformă online și de o aplicație cu povești interactive ce îi permite ascultătorului să decidă care va fi finalul poveștii.

„Ideea a fost pusă în practică în mai puțin de trei săptămâni și e parte din acceleratorul de experiențe al Fundației LEADERS, unde am avut șansa să creăm un proiect social de impact prin care să ne valorificăm calitățile personale și munca în echipă”, a spus Antonia Fitărău, unul din cei opt tineri care au fondat Șoseta cu povești: Ana Maria Teodoru, Alexandru Păvăloi, Adriana Luca, Iulia Apostu, Ionela Vârban, Marina Cozma și Radu Pîrlog.

Ei au gândit conceptul, ei au scris cele cinci povești și s-au ocupat de promovarea ideii în câteva spitale de copii. Își doresc ca micul lor proiect generos să ajungă la cât mai mulți copii care trec prin momente grele în spitale și să le aducă un zâmbet și o clipă de fericire. „Ar fi minunat ca Șoseta cu povești să devină și o resursă educațională și de schimb de experiențe pentru copiii din România prin care să li se stimuleze creativitatea”, a spus Antonia.

Mai multe detalii despre proiectul tinerilor din programul LEADERS Experience, aici: http://www.sosetacupovesti.com sau aici:
https://m.facebook.com/sosetacupovesti1/

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google