Caută

Tu ce faci pentru generațiile viitoare?

Articol preluat din Newsletterul din data de 12 iunie 2018

Vorbim astăzi despre responsabilitate și asumare, în contextul așteptărilor pe care le avem de la generațiile viitoare. Ne imaginăm că ei, care au la îndemână tot ce n-am avut noi: tehnologie, acces la informații, accesul facil în orice colț al lumii, ei vor fi cei care ne vor transforma lumea în ceva mai bun.

Există o legături între prezentul nostru și viitorul următoarelor generații? Elementul care ne unește este educația: cei care vor determina viitorul sunt cei care astăzi învață în prezentul nostru unde clar putem fiecare dintre noi să acționăm.

Ne place mult un citat al lui Aristotel: Suntem ceea ce facem în mod repetat; prin urmare, excelența nu este un act singular, ci un obicei.”  Motivul pentru care l-am ales în contextul responsabilității față de noile generații este acela că pune în centru individul, pe fiecare dintre noi, ca principali responsabili față de performanța pe care o avem în viață.

Astfel, progresul viitoarei generații, care-și are rădăcinile fundamentate în educație, devine inclusiv o responsabilitate a noastră, a ta.

Prin ceea ce faci, ceea ce ști și ceea ce ești, poți deveni o resursă valoroasă pentru cei care astăzi învață.

Cum? Te invităm să explorezi câteva moduri identificate de noi.

Articole similare

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Gestionarea stresului în echipe

Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Scurt refresh al comunicării în leadership

Depsre conversațiile necesare în această perioadă și despre anumite abilități și tehnici necesare în comunicare pentru a obține rezultate în organizațiile și echipele din care facem parte

Relația cu tehnologia

Tehnologia va rămâne o parte importantă din viața noastră, iar modul în care alegem să o integrăm, rolul pe care i-l oferim, tipul de comportamente pe care îi permitem să ni le creioneze, toate acestea sunt în controlul nostru.