Gestionarea stresului în echipe

44
0

Care este energia din echipa ta în perioada asta? Trăim vremuri pe care istoria nu le va uita și chiar dacă în acest moment lucrurile sunt stabile din multe puncte de vedere, simțim valul de anxietate, stres, oboseală informațională și greutate de a ne concentra, iar toate astea își pun amprenta asupra modului în care funcționăm în echipe.

După doi ani de pandemie suntem martorii unor evenimente foarte dure și pare că e foarte greu să ne mai agățăm de ceva cu optimism și încredere. Pe liderii de echipe este o presiune suplimentară. La ei este responsabilitatea de a-i menține în joc pe oameni, de a comunica, a sădi speranță, a gestiona multiple forme de stres și anxietate. Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Autenticitate

E momentul să le arăți oamenilor latura ta umană, să găsiți asemănări și să celebrați micile bucurii, cât și marile frici pe care le împărtășiți. Dacă vei vorbi deschis despre vulnerabilitățile tale, îi vei încuraja pe oamenii din echipă să se deschidă. O problemă mare în societate este faptul că mulți dintre noi nu vrem să recunoaștem și să vorbim despre ceea ce simțim, nu avem o cultură a terapiei și în general emoțiile din zona de anxietate, stres, frică, sunt un subiect tabu. Un lider care vorbește despre temerile sale o să le arate oamenilor din echipă că și temerile lor sunt reale și justificate. Fiecare dintre noi cărăm mult stres pe umerii noștri în perioada asta. Iar stresul ăsta este invizibil. Ne-ar fi mult mai ușor să vedem că nu e totul pe umerii noștri și că toți oamenii din echipă pun umărul. E mai ușor de gestionat. Și pentru tine, ca lider, e mai ușor de coordonat o echipă, de înțeles, de comunicat. You’re all in this together! Trebuie doar să le arăți că și tu ești acolo.  

Pas cu pas

Mulți dintre noi simțim în perioada asta dificultatea de a vedea cu claritate în viitor. În echipe și organizații asta se reflectă în modul în care stabilim obiective și ne facem planuri pe termen mediu. Poți să-i ajuți pe oamenii din echipa ta prin a vă stabili obiective pe termene scurte, prin a aborda fiecare săptămână și fiecare zi în parte. S-ar putea să nu ai idee cum depășiți crizele mari ale momentului, dar mergând înainte în fiecare îi câte puțin veți căpăta împreună mai multă claritate și încredere în viitor.

Flexibilitate în gândire și acțiune

Poate că în echipa ta aveți constant decizii de luat, iar aceste decizii schimbă traiectoriile cu care oamenii abia începeau să se obișnuiască. De la situații foarte des întâlnite legate de cum și de unde lucrăm, revenirea la birouri sau munca hibridă, la cum ne reinventăm pentru a rămâne relevanți în piață, pentru a depăși o criză. Oferă un model de gândire flexibilă în orice tip de decizii, pentru a le antrena acest comportament și a-i pregăti pentru ceea ce urmează. 

Vorbește deschis despre faptul că atât traseul, cât și destinațiile se pot schimba destul de drastic în perioada următoare, și că totul este parte din proces.

Comunică….cât poți de mult, comunică!

Orice informație pe care oamenii din echipa ta o află în mod neoficial poate reprezenta o sursă de stres / anxietate. Știm, în vremuri mai puțin tulburi anumite detalii, decizii și informații din organizație puteau să reprezinte în sine o sursă de neliniște. Acum, credem că este mai important CUM află oamenii din echipe și de la cine vin aceste informații. Tu poți fi în control și poți să-ți faci o strategie despre cum să comunici mai mult cu echipa ta. Alege cât poți de mult să aveți oportunități directe de comunicare, să vă vedeți, să fiți aproape (cât se poate), pentru a elimina din posibilele emoții și interpretări greșite ale mesajelor.

La final, credem că poate cel mai important lucru pe care-l poți face pentru echipa ta este să le fii aproape. În orice formă poate să o ia acest aproape: o comunicare mai personală, timp de calitate petrecut împreună, oportunități de a vă descoperi și redescoperi. Oricât de mult își pune amprenta contextul asupra noastră, momentele autentice de deconectare sunt acum mai necesare ca oricând! 

Foto de Austin Distel disponibil pe Unsplash

Comentarii

Previous articleCând suficient e …SUFICIENT!
Next articleCărți de leadership de neratat în luna martie
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.