Articol preluat din Newsletterul din data de 11 septembrie 2018

Când a fost ultima oară când ai spus cuiva, sau poate chiar ție, că ai foarte multe lucruri de făcut?

În perioade în care suntem obișnuiți să turăm la maximum motoarele, ritmul pe care ți-l impui devine și ritmul celorlalți, ritmul colegilor de echipă, al oamenilor pe care îi conduci, organizației și chiar ritmul întregii lumi. Când totul se mișcă atât de repede în jurul tău, oprește-te și întreabă-te: este oare lumea atât de ocupată, sau este doar mintea mea?

De multe ori ne gândim că mintea noastră și lumea exterioară sunt două lucruri total independente. Percepem astfel o graniță între ce se întâmplă în interiorul minții noastre și ce se întâmplă cu lumea exterioară.

Un mod diferit de a privi lucrurile și a schimba ritmul este să realizezi că lumea exterioară nu este în mod obiectiv ocupată, stresată sau aglomerată, aceasta este doar proiecția propriilor tale emoții și trăiri asupra exteriorului.

Această abordare are un efect foarte puternic și chiar acționabil: dacă lumea exterioară este o proiecție a modului în care tu o percepi, o percepție influențată de cât ești de ocupat, stresat, relaxat sau fericit, înseamnă că prin conștientizarea propriei tale minți poți să faci o schimbare.

Privită dintr-o abordare de business, există și consecințe pragmatice, care pot fi evaluate cantitativ.  Dr. James E. Stahl și echipa sa de cercetători de la Harvard a studiat un program de relaxare minte-corp în care participanții au avut parte de sesiuni săptămânale de relaxare și evaluare a situației prezente prin diverse tehnici de mindfullness. La finalul studiului, cercetătorii au descoperit că oamenii din programul de relaxare au folosit cu 43% mai puține servicii medicale decât înainte, economisind în medie 2360 de dolari/persoană.

Toamna vine cu multe provocări și vrem să ne asigurăm că-n lista de to do’s te vei adăuga și pe tine, cu prioritate mare în rezolvare, iar resursele pe care ți le prezentăm în continuare, să te ajute să descoperi lucruri noi, pe care nu le-ai putea vedea dacă ai fi tot timpul ocupat. Ești pregătit să descoperi?

Comentarii

Previous articleTu ce faci pentru generațiile viitoare?
Next articleLimitarea la propriul univers
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.