ravi-palwe-1UEmcJaybts-unsplash-scaled

Preia frâiele propriei vieți înțelegând procesele mentale care te țin pe loc

O maximă în care echipa LEADERS crede este aceea că suntem suma obiceiurilor noastre. Acțiunile pe care le facem, activitățile în care investim timp, energie și alte resurse, dar mai ales lucrurile pentru care decidem să nu ne facem loc în program, spun povestea motivației noastre.

A scăpa de obiceiurile negative și a integra în rutina noastră unele productive se dovedește deseori a fi dificil. Împreună cu participanții din programele noastre am identificat 3 elemente esențiale în a prelua frâiele propriei vieți.

  • Nu începi de luni. Începi acum. Creierul nostru opune rezistență la schimbare, chiar dacă aceasta este spre binele nostru. A amâna începerea unei activități este doar un mod de a evita începerea schimbării. Chiar dacă pare că ne-am organiza mai ușor de la un început de lună sau de săptămână, experiența ne arată că dacă aștepți să practici o acțiune, entuziasmul tău va scădea, iar odată cu el, și motivația de a te pune pe treabă. Sari în piscina cu apă rece și începe acum.
  • Nu vrei să fii. Ci ești. În cartea lui, Atomic Habits, James Clear ne vorbește despre importanța asumării unei identități. Dacă tu te consideri un leneș, fără să vrei vei adopta comportamentele unui om leneș chiar dacă vrei să scapi de ele. De aceea sunt foarte rare reușitele atunci când motivația vine dintr-o zonă negativă, în care ne judecăm. Gândește-te la tine ca și cum ești deja omul care vrei să fii. Dacă te vei gândi la tine ca la o persoană cu un lifestyle sănătos, îți va fi mai ușor să adopți comportamentul specific.
  • Bucură-te tu pentru tine și oferă-ți recompense. De cele mai multe ori suntem blânzi și apreciativi cu cei din jurul nostru, însă ne este greu să ne oferim noi înșine același tratament. Hai să facem un exercițiu de prezență în propria viață și să ne batem singuri pe umăr atunci când facem un pas înainte. Foarte important: nu rata niciun pas! Reușitele mari sunt construite din eforturi mici, așa că nu aștepta finala cea mare pentru a te felicita. Fii întâi de toate propriul tău partener în procesul de schimbare.

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi.