fbpx
Caută

Preia frâiele propriei vieți înțelegând procesele mentale care te țin pe loc

O maximă în care echipa LEADERS crede este aceea că suntem suma obiceiurilor noastre. Acțiunile pe care le facem, activitățile în care investim timp, energie și alte resurse, dar mai ales lucrurile pentru care decidem să nu ne facem loc în program, spun povestea motivației noastre.

A scăpa de obiceiurile negative și a integra în rutina noastră unele productive se dovedește deseori a fi dificil. Împreună cu participanții din programele noastre am identificat 3 elemente esențiale în a prelua frâiele propriei vieți.

  • Nu începi de luni. Începi acum. Creierul nostru opune rezistență la schimbare, chiar dacă aceasta este spre binele nostru. A amâna începerea unei activități este doar un mod de a evita începerea schimbării. Chiar dacă pare că ne-am organiza mai ușor de la un început de lună sau de săptămână, experiența ne arată că dacă aștepți să practici o acțiune, entuziasmul tău va scădea, iar odată cu el, și motivația de a te pune pe treabă. Sari în piscina cu apă rece și începe acum.
  • Nu vrei să fii. Ci ești. În cartea lui, Atomic Habits, James Clear ne vorbește despre importanța asumării unei identități. Dacă tu te consideri un leneș, fără să vrei vei adopta comportamentele unui om leneș chiar dacă vrei să scapi de ele. De aceea sunt foarte rare reușitele atunci când motivația vine dintr-o zonă negativă, în care ne judecăm. Gândește-te la tine ca și cum ești deja omul care vrei să fii. Dacă te vei gândi la tine ca la o persoană cu un lifestyle sănătos, îți va fi mai ușor să adopți comportamentul specific.
  • Bucură-te tu pentru tine și oferă-ți recompense. De cele mai multe ori suntem blânzi și apreciativi cu cei din jurul nostru, însă ne este greu să ne oferim noi înșine același tratament. Hai să facem un exercițiu de prezență în propria viață și să ne batem singuri pe umăr atunci când facem un pas înainte. Foarte important: nu rata niciun pas! Reușitele mari sunt construite din eforturi mici, așa că nu aștepta finala cea mare pentru a te felicita. Fii întâi de toate propriul tău partener în procesul de schimbare.

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Email(Required)
Hidden
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.