fbpx
Caută

Când îți dai voie să greșești?

Articol preluat din Newsletterul din data de 20 noiembrie 2018

Cât de des simți teama de eșec? Și cât de des ai realizat că propria noastră teamă de eșec ne poate ține înapoi? Nu vrem să greșim. Nu vrem să facem lucrurile greșit și alții să ne poată vedea.

Când ne arătăm slăbiciunile de multe ori considerăm că trecem printr-un tip de înfrângere, și totuși, arta, unul dintre lucrurile pe care le apreciem pentru că este atât de vie, este despre a dezvălui vulnerabilitatea, despre curajul de a permite celorlalți să vadă în interior, în spatele armurii construite.

Încă de când suntem copii suntem obișnuiți să cerem permisiune: le cerem părinților, profesorilor și în general adulților din viața noastră. Când devenim la rândul nostru adulți, solicităm permisiunea șefilor, autorităților din viața noastră. Mintea noastră este astfel condiționată să ceară permisiunea, iar pentru a ne putea da voie să greșim primul lucru important care trebuie făcut este să fim stăpânii propriilor decizii. Astfel, responsabilitatea experiențelor noastre de viață ne revine în totalitate și nu va exista un spațiu pentru vină sau scuze.

De cele mai multe ori nu ne lăsăm să greșim din cauza modului în care ne-am configurat ideea de succes, iar succesul este pur subiectiv.

Succesul poate fi tradus în două moduri diferite: obiective bazate pe comportamente și obiective bazate pe rezultate. Spre exemplu, poți alege să-ți definești leadershipul stabilindu-ți obiective bazate pe rezultate (venituri, proiecte reușite, cât de numeroasă este echipa pe care o conduci), sau poți alege varianta bazată pe comportamente (responsabilitate față de obiective și echipă), lucruri care vor conduce mai târziu către rezultatele dorite.

Există o diferență semnificativă între a greși și a-ți da voie să greșești. Este vorba despre modul în care te poziționezi față de eșec și succes, fără a le vedea condiționându-se unul față de celălalt. Este și o chestiune de limbaj……definiția eșecului nu are nicio referință la învățare, dezvoltare, iar asta ne face să vrem să fim departe de el.

Provocarea noastră pentru tine este doar pentru săptămâna asta, și este un test pe care ni-l asumăm și noi. Îți vei da voie să greșești?

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Email(Required)
Hidden
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.