Search

Împotriva curentului

Articol preluat din Newsletterul din data de 24 iulie 2018

Ce ne face să ne dorim uneori opusul a ceea ce ni se cere? De ce nu reușim să urmăm direcțiile oferite în toate cursurile la care participăm, sfaturile oferite de exemple de lideri care au făcut deja greșelile pe care noi le putem evita?

Dorința de a merge împotriva curentului am simțit-o fiecare dintre noi și poate fi explicată prin:

Fructul interzis

Când cineva te îndeamnă să nu faci un anumit lucru este posibil să simți că libertatea îți este amenințată, iar motivația de a o recâștiga vine din dorința de a face exact opusul la ce ni se spune. Studiile arată faptul că copiii își doresc cu atât mai mult o jucărie cu cât le este interzisă într-un mod cât mai strict.

Puterea gândului

Dacă cineva ne spune să nu ne gândim la un anumit lucru, mintea noastră are un mod unic prin care ne aduce gândurile exact la acel lucru. Atunci când suntem sfătuiți să nu ne gândim la ceva specific se întâmplă două lucruri: primul este faptul că mintea se concentrează să producă multe gânduri diferite față de cel la care nu trebuie șă ajungem, iar cel de-al doilea este că rămânem cu radarul aprins către erori – în dorința de a evita ceva

Iar atunci când există și povești de succes despre inovație și provocarea statu-quoului, ne dorim cât mai mult o nouă perspectivă și abordare.

Tu, în ce direcție alegi să mergi?

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi.