Search

Lucruri pe care le poți vedea dacă nu ești ocupat

Articol preluat din Newsletterul din data de 11 septembrie 2018

Când a fost ultima oară când ai spus cuiva, sau poate chiar ție, că ai foarte multe lucruri de făcut?

În perioade în care suntem obișnuiți să turăm la maximum motoarele, ritmul pe care ți-l impui devine și ritmul celorlalți, ritmul colegilor de echipă, al oamenilor pe care îi conduci, organizației și chiar ritmul întregii lumi. Când totul se mișcă atât de repede în jurul tău, oprește-te și întreabă-te: este oare lumea atât de ocupată, sau este doar mintea mea?

De multe ori ne gândim că mintea noastră și lumea exterioară sunt două lucruri total independente. Percepem astfel o graniță între ce se întâmplă în interiorul minții noastre și ce se întâmplă cu lumea exterioară.

Un mod diferit de a privi lucrurile și a schimba ritmul este să realizezi că lumea exterioară nu este în mod obiectiv ocupată, stresată sau aglomerată, aceasta este doar proiecția propriilor tale emoții și trăiri asupra exteriorului.

Această abordare are un efect foarte puternic și chiar acționabil: dacă lumea exterioară este o proiecție a modului în care tu o percepi, o percepție influențată de cât ești de ocupat, stresat, relaxat sau fericit, înseamnă că prin conștientizarea propriei tale minți poți să faci o schimbare.

Privită dintr-o abordare de business, există și consecințe pragmatice, care pot fi evaluate cantitativ.  Dr. James E. Stahl și echipa sa de cercetători de la Harvard a studiat un program de relaxare minte-corp în care participanții au avut parte de sesiuni săptămânale de relaxare și evaluare a situației prezente prin diverse tehnici de mindfullness. La finalul studiului, cercetătorii au descoperit că oamenii din programul de relaxare au folosit cu 43% mai puține servicii medicale decât înainte, economisind în medie 2360 de dolari/persoană.

Toamna vine cu multe provocări și vrem să ne asigurăm că-n lista de to do’s te vei adăuga și pe tine, cu prioritate mare în rezolvare, iar resursele pe care ți le prezentăm în continuare, să te ajute să descoperi lucruri noi, pe care nu le-ai putea vedea dacă ai fi tot timpul ocupat. Ești pregătit să descoperi?

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi.