Search

O conversație cu tine

Articol preluat din Newsletterul din data de 15 mai 2018

Îți propunem ca săptămâna aceasta cel mai important instrument al tău să fie oglinda, iar provocarea să fie ca pe cât de des o folosești pe cea exterioară să o folosești și pe cea interioară.

În căutarea succesului, soluțiilor și uneltelor care să ne facă viața mai frumoasă privim de cele mai multe ori în exterior. Ajungem astfel să încercăm să potrivim o serie de “produse” care nu sunt potrivite pentru măsura noastră, iar timpul și energia investite ne duc către emoții de tipul frustrare și tristețe.

În dinamica echipelor, autocunoașterea este elementul cheie care va determina leadershipul autentic: atunci când faci ceea ce spui, când ești ceea ce văd ceilalți.

Cel mai simplu exercițiu pe care îl poți face pentru a-ți calibra nevoile cu soluțiile oferite este să te asculți. Începe cu tine și descoperă-te cu sinceritate și curaj. S-ar putea să știi deja multe dintre lucrurile pe care le descoperi, iar altele să te surprindă. Iar dacă se întâmplă asta, să nu fii speriat. În 2015 fondatorii Harvard Business Review au realizat un studiu folosind un instrument de feedback 360 prin care au analizat percepția față de 69.000 de manageri a peste 750.000 de respondenți de la sute de firme. Rezultatul a arătat diferențe considerabile în percepție, iar liderii care s-au subevaluat au fost evaluați mult mai sus de către ceilalți.

Concluzia? Ceea ce ești tu este o combinație între ceea ce știi tu și ceea ce văd ceilalți – o relație care trebuie menținută în echilibru.

Astăzi, începem cu tine și te întrebăm – ești pregătit de o conversație sinceră?

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi.