Search

Ora de Carieră, program de orientare vocațională gratuit pentru elevii de liceu din Satu Mare

În perioada 21-23 octombrie, la Satu Mare, se va desfășura prima ediție a programului de orientare vocațională „Ora de Carieră” adresat elevilor de liceu din oraș.

Organizat de Fundația Leaders cu sprijinul Nhood România, programul oferă tinerilor oportunitatea de a face deja primul pas spre realizarea unui plan de carieră și spre înțelegerea menirii lor.

Pe parcursul ultimilor trei ani, peste 2.500 de elevi de liceu din toate județele țării au beneficiat de orientare vocațională în cadrul programului „Ora de Carieră”.

Programul cuprinde două workshop-uri de dezvoltare personală care îi ajută pe elevi să își identifice valorile  personale și îi sprijină în procesul decizional de alegere a unei cariere. De asemenea, împreună cu specialiștii fundației, participanții vor realiza un chestionar psihometric privind interesele lor vocaționale, rezultatele fiind interpretate prin prisma teoriei personalității dezvoltate de psihologul american John Holland.

A treia zi a programului este dedicată unui eveniment inspirațional de tip „Biblioteca Vie”, în cadrul căruia elevii vor avea ocazia de a discuta cu specialiști din domeniile lor de interes, a căror experiență profesională și personală îi pot ajuta să facă primii pași spre cariera dorită.

Înscrierile în program se desfășoară până pe data de 18 octombrie 2023.

În total, 35 de elevi de liceu din Satu Mare sunt așteptați să participe la cele trei sesiuni ale programului. Participarea este gratuită.

Informații suplimentare despre program, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe https://leaders.ro/oradecariera/nhood/.

Programul „Ora de Carieră” a pornit de la necesitatea existenței unui program special conceput pentru a veni în ajutorul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, aflați în căutarea vocației, a carierei, a domeniului potrivit în funcție de abilitățile și trăsăturile de personalitate ale acestora.

În Satu Mare, programul se desfășoară pentru prima dată în format fizic și este susținut de Nhood România, în calitate de Partener Principal.

***

Despre Fundația Leaders

Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 23 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 37.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate,cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

www.leaders.ro

Despre Nhood România

Nhood este o companie de servicii de consultanță imobiliară cu o expertiză ce acoperă domenii precum: animarea comunităților, operarea și comercializarea proiectelor de tipul mixed-use, gestionarea activelor și dezvoltarea de proiecte durabile, cu o gamă largă de funcțiuni și servicii (centre comerciale, locuințe, birouri, hoteluri, community hub-uri). Nhood vizează proiecte de regenerare urbană care au un triplu impact pozitiv: social, de mediu și economic – Oameni, Planetă, Profit.

În România, Nhood este mandatată de Ceetrus să gestioneze portofoliul de 20 de centre comerciale Auchan la nivel național, precum și să continue dezvoltarea celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Cartier Coresi din Brașov, în beneficiul comunităților și al tuturor partenerilor.

Motivația companiei de a investi în educație este strâns legată de viitor și de convingerea că doar prin educație lumea poate deveni mai bună.

Articole similare

2023 Wrapped – Leadership

Cu siguranță în ultimele zile ai rememorat momente și aspecte importante ale anului 2023, fie că e vorba de topul tău unic din Spotify, colecția de fotografii sau topurile Google